Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo brengt straks ‘free-to-start’-spellen naar mobile

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 10:48 CategorieAndroid

Nintendo heeft aangegeven dat de spellen die het bedrijf straks voor mobiele platformen gaat lanceren, aanvankelijk ‘free-to-start’ zijn. Dat betekent dat je al hun mobiele games straks kosteloos kunt uitproberen en kunt bepalen of je het wat vindt.

Nintendo-spellen aanvankelijk gratis uit te proberen

Nintendo brengt binnen nu en enkele maanden vijf games uit voor mobiele platformen, waaronder smartphones en tablets met daarop een versie van iOS of Android. Dat is inmiddels geen geheim meer, maar er bestaan nog wel veel vragen over deze nieuw ingeslagen weg van het Japanse bedrijf dat eigenlijk alleen maar spellen maakt voor zijn eigen platformen, zoals de Wii U en de Nintendo 3DS. Dit weekend is er in elk geval antwoord gekomen op de vraag wat voor type spellen Nintendo zal gaan lanceren: premium of free-to-play?

Het antwoord van Satoru Iwata, de directeur van het bedrijf: free-to-start. Je kunt Nintendo’s spellen straks dus gratis downloaden en voor een korte tijd uitproberen, voordat je overgaat op de aankoop. Daarna kun je het spel aanschaffen, maar mogelijk niet op één manier. Omdat veel ontwikkelaars een race naar de bodem hebben gehouden en veel games daardoor gratis zijn, zit Nintendo nu met een dilemma. Het is een redelijk ouderwets bedrijf en vindt zijn games waarde hebben – waarde die het beste uit te drukken is met een eenmalige betaling.

Maar daar zal Nintendo zich niet door limiteren. Helaas heeft Nintendo niet bekendgemaakt wat het dan wel wil doen, maar, zo geeft Iwata aan, het bedrijf is zich er wel van bewust dat spelers vaak gestimuleerd worden om geld uit te geven binnen games (in-app-aankopen) en dat wil het nou ook weer niet gaan doen. Iwata hoopt op een groot publiek dat bereid is kleinere betalingen te verrichten. Ook wil Nintendo niet zomaar alles games tegelijkertijd lanceren, maar voor elke titel de tijd nemen en elke titel de tijd geven die die nodig heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.