Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo’s mobile games vallen in verschillende genres

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2015, 9:49 CategorieAndroid

DeNa, dat samenwerkt met Nintendo aan mobiele games, kondigt aan dat de spellen allemaal in verschillende genres zullen vallen. Welke genres allemaal is op dit moment nog niet bekend, maar het is duidelijk dat het Japanse bedrijf voor elk wat wils wil uitbrengen.

Vijf verschillende games voor mobiel van Nintendo

Wanneer Nintendo straks zijn games voor mobiele platformen gaat lanceren, dan zal er voor iedereen wat tussen moeten zitten. DeNa, het bedrijf dat met Nintendo samenwerkt aan die spellen voor mobile, geeft namelijk aan dat al die games in verschillende genres zullen vallen. Ook zullen de spellen gebruikmaken van bestaande Nintendo-franchises, om direct een groot publiek aan te kunnen spreken. In maart kondigde Nintendo (eindelijk) aan ook spellen te gaan ontwikkelen voor smartphones en tablets.

Dat betekent dus dat er voor het eerst sinds tientallen jaren straks Nintendo-spellen te spelen zijn die niet op een Nintendo-apparaat zijn verschenen. In een markt waar spelers wereldwijd meer dan dertig miljard dollar uitgeven, lijkt dit een slimme zet van Nintendo, die door veel mensen wordt gezien als een poging om relevant te blijven op de gamesmarkt. Hoewel de Nintendo 3DS het voorlopig nog goed blijft doen, is het meer dan duidelijk dat Nintendo zijn grip op de markt voor spelcomputers aan het kwijtraken is.

DeNa noemt zelfs twee genres die we mogen verwachten: rpg en casual.

I understand some people like RPGs, casual games. That’s why we decided to work together to create five games, hitting on different genre-utilizing IPs. We want to make sure out of those five IP that we can end up attracting hundreds of millions of people.

Daarnaast benadrukt DeNa nogmaals dat Nintendo zelf verantwoordelijk is voor de richting, het design en de stijl van de spellen en dat DeNa er eigenlijk alleen maar voor zorgt dat alles straks werkt op smartphones en tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.