Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog een phablet van Sony onderweg

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 9:24 CategorieAndroid

De Japanse fabrikant van smartphones, phablets en tablets, Sony, schijnt momenteel te werken aan twee phablets met Android erop. Eerder zagen we al een 5,5 inch-versie voorbij komen, nu komen we er ook eentje met een scherm van 5,8 inch tegen.

Werkt Sony aan twee nieuwe phablets?

Eerder deze maand kwam er een nieuwe Sony-phablet aan het licht, met de werknaam Lavander. Dat is een phablet met een scherm van 5,5 inch en een schermresolutie van 1080 bij 1920 pixels, die wordt aangedreven door een MediaTek MT-6752 SoC. Eerder deze week dachten we dat het mogelijk om de Sony Xperia C5 Ultra zou gaan, maar nu blijkt het mogelijk om de Sony Xperia T4 Ultra te gaan. Er is namelijk een andere phablet opgedoken en de geruchten laten ons weten dat dit toestel mogelijk de C5 Ultra is.

En die nieuwe phablet zou nog wel eens tegelijkertijd gelanceerd kunnen gaan worden met de Sony Xperia T4 Ultra, die dus de officiële opvolger zou moeten worden van de Sony Xperia C4 selfie-phablet. Deze nieuwe tablet heeft als werknaam Sony E5706 meegekregen en zou dus de eigenlijke Sony Xperia C5 Ultra moeten zijn. Deze Sony-phablet met daarop Android als besturingssysteem heeft een iets groter scherm van de C4 en de T4 Ultra, namelijk 5,8 inch. Ook zou het toestel een full hd-resolutie meekrijgen.

Dat zou dus betekenen dat de Sony Xperia C5 Ultra een pixeldichtheid van 380 ppi meekrijgt. Onder de motorkap zou een Snapdragon 808-processor zitten, die samenwerkt met een  Adreno 418-gpu, evenals 3GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant van de phablet zou een camera van zestien megapixels moeten zitten, terwijl we aan de voorkant selfies kunnen schieten met een camera van acht megapixels. Volgens de geruchten worden beide Sony Xperia-phablets al in augustus aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.