Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Note 5 en S6 Edge Plus komen in dezelfde maand uit’

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 9:51 CategorieAndroid

Volgens een gerucht uit Korea is het zo dat Samsung voornemens is de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus in dezelfde maand te lanceren. Aangezien de phablets even groot worden en behoorlijk op elkaar gaan lijken, kan Samsung mogelijk zichzelf in de problemen werken.

Gerucht: Note 5 en S6 Edge Plus komen in augustus uit

Update 12:44: Volgens de Taiwanese publicatie Digitimes zal Samsung de Samsung Galaxy Note 5 op 12 augustus in New York gaan presenteren. Twee dagen laten zou de phablet al verkrijgbaar moeten zijn op de grootste markten. Een ander bericht spreekt over een release op 21 augustus. Ook zou de Galaxy S6 Edge Plus, die in de markt wordt gezet als Galaxy S6 edge+ op 12 augustus moeten worden aangekondigd.

Origineel bericht: Normaal gesproken is het zo dat Samsung de nieuwe Note-phablet in september uitbrengt en tijdens de IFA in Berlijn aankondigt, maar het begint er toch sterk op te lijken dat het bedrijf het dit jaar anders aanpakt. Een nieuw gerucht stelt namelijk dat de Zuid-Koreaanse fabrikant voornemens is de phablet te lanceren in augustus, aangezien de smartphones Galaxy S6 en S6 Edge het minder goed doen dan verwacht. Ook zal een eerdere lancering betekenen dat Samsung een voorsprong krijgt op Apple, die zou werken aan de iPhone 6s Plus.

Mocht dit gerucht kloppen, dan heeft Samsung mogelijk een ander probleem dat het moet tackelen. Maanden nadat de Galaxy S6 en S6 Edge werden gelanceerd, ontstond het gerucht dat Samsung zou werken aan een grotere variant van die smartphone: de Galaxy S6 Edge Plus. Deze phablet heeft een groter scherm, grotere batterij en een Qualcomm Snapdragon-processor en zou ook in augustus op de markt moeten worden uitgebracht. Dat zou dus betekenen dat Samsung twee bijna identieke phablets tegelijkertijd op de markt zou uitbrengen.

Het gerucht heeft er in elk geval al voor gezorgd dat sommige analisten zich negatief hebben uitgesproken over dit idee. Samsung zou namelijk zijn eigen verkopen kunnen kannibaliseren door twee bijna identieke producten te lanceren. Ook zouden de releases niet voor de synergie gaan zorgen waar Samsung wel van uitgaat. Aan de andere kant zijn er ook analisten die denken dat de Note 5 het niet gaat opnemen tegen de nieuwe iPhone, dus die vinden het wel prima als de releasedate in augustus is. Samsung heeft nog niet gereageerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.