Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia roept Shield Tablet terug vanwege brandgevaar

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 17:38 CategorieAndroid

Nvidia roept een aantal Shield Tablets terug vanwege brandgevaar. Je kunt zelf controleren of jouw tablet moet worden teruggestuurd door de nieuwste update voor het apparaat te downloaden, die vanaf nu verkrijgbaar is.

Nvidia Shield Tablet: check of jouw tablet moet worden teruggestuurd

Toen Nvidia de Shield Tablet introduceerde, beloofde het bedrijf ons ongekende game performance op het apparaat. Maar het lijkt erop dat het bedrijf mogelijk toch te veel gevraagd van de tablet, aangezien een aantal van hen nu brandgevaarlijk is. Nvidia roept daarom een aantal Shield Tablets terug, aangezien sommige variant wel heel erg heet kunnen worden – in combinatie met de batterij aan boord, kan dat alleen maar misgaan. Nvidia heeft helaas op moment van schrijven geen details vrijgegeven over hoe het nou precies komt.

Nvidia raadt iedereen dan ook aan de nieuwste update voor het apparaat te downloaden en hem alleen nog een keer te gebruiken om je data elders op te slaan. Wanneer je de nieuwste update voor het apparaat hebt binnengehaald, die de Shield meteen brengt naar Android 5.1.1, dan moet je even onder Instellingen > Over de tablet > Status bekijken wat er wordt aangegeven bij de batterij. Als er staat ‘B01’, dan hoef je niets te doen en kun je de tablet gewoon blijven gebruiken zoals je tot aan vandaag al deed – die tablet loopt geen gevaar.

Maar mocht er ‘Y01’ staan, dan kun je het apparaat het beste zo snel als mogelijk uitzetten (maar niet voordat je die back-up gemaakt hebt, dus). Heb je dat gedaan, ga dan naar deze speciale pagina (waar alles ook staat uitgelegd), waar je je adres en andere gegevens invult, zodat je de tablet kunt opsturen en een nieuwe versie opgestuurd krijgt – kosteloos. Mocht je de tablet tussen juli 2014 en juli 2015 hebben gekocht, check dan meteen of jouw tablet ‘Y01’ weergeeft. Verder geeft Nvidia aan dat andere producten deze problemen niet hebben.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Riyaz
    31 juli, 2015 om 18:20

    B01 tablet is de tablet zonder problems en y01 is de tablet die terug moet

    Source:nvidia recall site

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.