Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 2 krijgt ‘Android M-achtige’ features

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 9:47 CategorieAndroid

De OnePlus 2, een phablet met een scherm van 5,5 inch, krijgt Android M-achtige features, nog voordat Android M op de markt verschijnt. Dat zegt althans de fabrikant van het toestel; de OnePlus 2 moet namelijk gaan concurreren met toestellen uit 2016.

OnePlus: OnePlus 2 krijgt Android M-achtige functies

Niet lang geleden gaf het bedrijf OnePlus aan dat de OnePlus 2 een ‘2016 flagship killer’ moet gaan worden, ondanks het feit dat het apparaat dit jaar moet verschijnen. Afgelopen weekend gaf de fabrikant aan dat ‘2016’ dus geen typo was, aangezien de OnePlus 2 ‘Android M-achtige features’ krijgt, nog voordat Android M op de markt uitkomt. OnePlus geeft namelijk aan dat de OnePlus 2 niet voor 2015 gemaakt is, maar juist moet gaan concurreren met toestellen die in het jaar erop op de markt moeten verschijnen.

Eén van de aspecten die daaraan moet bijdragen, is het OxygenOS, gebaseerd op Android. Volgens OnePlus krijgt dit besturingssysteem dus features die andere phablets pas krijgen wanneer Android M op de markt verschijnt. Mogelijk vergeet OnePlus daarbij de mogelijkheid dat Google dit jaar nog met een nieuwe Nexus-phablet komt aanzetten, die tevens wordt voorzien van Android M, en dat Android M tegen het einde van 2015 ook voor andere smartphones en tablets zou worden uitgebracht – dus de voorsprong lijkt miniem.

De OnePlus 2 wordt een phablet met een scherm van 5,5 inch. Onder de motorkap vinden we een octacore Qualcomm Snapdrahon 810-processor en 4GB aan werkgeheugen. Ook zou de OnePlus 2 worden voorzien van een usb type-c-aansluiting en een batterij met een vermogen van 3300 mAh, evenals een vingerafdrukscanner, die sneller zou moeten zijn dan de scanner op de iPhone 6 Plus. Dit weekend dook er ook nog een video op van de nieuwste phablet van OnePlus en die kun je hier bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.