Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook SoundCloud voor Android krijgt Related Tracks-functie

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 11:22 CategorieAndroid

De muziekstreamingdienst SoundCloud heeft bekendgemaakt dat de Android-applicatie van de dienst nu ook beschikt over Related Tracks. Eerder kwam deze functie al naar iOS-eigenaars en nu kunnen gebruikers van beide platformen genieten van deze handige functie.

SoundCloud voor Android: Related Tracks nu beschikbaar

Mocht je de app SoundCloud op je Android-tablet gebruiken voor je dagelijkse muzikale fix, dan vind je het waarschijnlijk vervelend dat de Android-app van de dienst nog niet beschikt over de Related Tracks-functie, terwijl iOS-eigenaars die al wel hebben. Daar komt nu echter verandering in, aangezien de app-maker heeft aangekondigd dat die functionaliteit nu ook beschikbaar is voor Android-gebruikers, waardoor ook zij meer en soortgelijke muziek kunnen ontdekken, op basis van hun luistergedrag.

nexus2cee_soundcloud-related-tracks

Je vindt de functie onder het overflow-menu. Dat zijn die drie puntjes rechts van een track. Wanneer je op die drie puntjes tapt, dan zie je direct de optie ‘Play related tracks’ staan. Tap daarop en de app doet de rest. Daarnaast is het wederom mogelijk je eigen muziek te uploaden via de SoundCloud-app (die functie werkt in voorgaande versies niet meer). Soms was het zo dat sommige notificaties op Android-apparaten met Android 4.0 en hoger (maar niet voor Android 5.0) bleven hangen – dat probleem is nu ook opgelost.

SoundCloud is een muziekdienst waar allerlei artiesten hun muziek naartoe kunnen uploaden. Dat kunnen artiesten zoals Prince zijn, die daar hun nieuwe muziek willen laten horen voordat die op een album verschijnt, maar ook iemands zus die een muziekopleiding in het buitenland volgt en graag de familie wil laten horen wat ze zoal gemaakt heeft. Twee uiteenlopende voorbeelden die goed weergeven waar de dienst voor gebruikt kan worden. Dan neemt niet weg dat SoundCloud ook deals heeft gesloten met Warner Music en indie labels.

  • SoundCloud
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.