Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Play! is een PlayStation 2-emulator voor Android (in bèta)

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 12:12 CategorieAndroid

Voor Android is er eindelijk een PlayStation 2-emulator beschikbaar, eentje die nog wel ontzettend in bèta is en dus niet goed werkt. Maar je kunt hem wel alvast gebruiken en de community helpen met het verbeteren van het product, door je aan te melden voor die bèta.

Speel PlayStation 2-spellen op je Android-tablet

Het is vanaf nu mogelijk ook PlayStation 2-spellen te spelen op je Android-tablet (Android-smartphone raden we niet aan, omdat het scherm daarvoor simpelweg te klein is), mits je bereid bent het voorlopig te doen met een framerate die constant in elkaar zakt, waardoor de boel ontzettend traag aanvoelt. Het gaat hier om de emulator Play!, die momenteel in ontwikkeling en in bèta is. Je kunt je aanmelding voor de community door hier te klikken, waarna je kunt helpen in de ontwikkeling van het ambitieuze product.

Voor Android zijn er tal van emulatoren beschikbaar, voor een aantal systemen, zoals Game Boy, NES, Nintendo 64, zelfs PlayStation 1 en de GameCube en Wii. Maar de PlayStation 2 maakt het de emulatiegemeenschap behoorlijk moeilijk. Er bestaan wel emulatoren voor pc’s, maar ook dat heeft flink wat werk gekost. Dat heeft alles te maken met Sony’s Emotion Engine-cpu en Graphic’s Synthesizer-gpu, waar zelfs Sony het nog moeilijk mee had toen het bedrijf voor backward compatibility wilde zorgen voor de PS3.

Dus het feit dat er nu een programma beschikbaar is voor Android die in elk geval al in staat is überhaupt iets van de PlayStation 2 af te spelen, is al een overwinning te noemen. Maar goed: leuk is het gewoonweg nog niet, omdat die games dus ontzettend traag worden afgespeeld. Wil je de ontwikkelaar een handje helpen? Dan kun je je aanmelden bij de bèta-gemeenschap via de bovenstaande link. En nee, het emuleren van spelcomputer-hardware is niet illegaal – het downloaden van roms (de games) echter wel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.