Publieke bèta van iOS 9 is nu beschikbaar

09 juli 2015 1 Minuut 1 Reacties
iOS 9

Je kunt vanaf vandaag de publieke beta voor iOS 9 downloaden voor op je iPad of iPhone, zodat je al eerder met de nieuwe update aan de slag kunt.

Je kunt vanaf vandaag de publieke bèta voor iOS 9 downloaden voor op je iPad of iPhone, zodat je al eerder met de nieuwe update aan de slag kunt.

iOS 9 publieke bèta

Apple heeft vanavond de publieke bèta van iOS 9 beschikbaar gesteld, na een eerdere bèta die alleen voor ontwikkelaars beschikbaar was. De publieke bèta kan door iedereen met een iPad of iPhone uitgeprobeerd worden, en is gebaseerd op iOS 9 bèta 3, een bèta voor ontwikkelaars die gisteren verscheen. Voorheen moest je een speciaal ontwikkelaars-account hebben als je de bèta’s van Apple wilde installeren, maar tegenwoordig stelt Apple haar bèta’s ook beschikbaar voor de fans die durven te experimenteren. De eerste publieke bèta die Apple uitbracht was voor iOS 8.3, en werd met veel lof ontvangen.

Sindsdien kun je steeds de publieke bèta’s van iOS op je iPad of iPhone installeren, om zo als eerste de nieuwe functies uit te kunnen proberen. Houd er echter wel rekening mee dat het dus een bèta is, en dat er dus bugs in kunnen zitten. Uit ervaring kunnen we zeggen dat dat meestal meevalt, maar je weet maar nooit. Je kunt de publieke bèta van iOS 9 downloaden via de website van Apple, waar de bèta’s geleidelijk worden uitgerold. Het kan dus zijn dat de bèta voor jou nog niet beschikbaar is, waardoor je geen knop zult zien verschijnen. iOS 9 brengt een hoop interessante nieuwigheden met zich mee, waaronder multitasken, een proactievere Siri, en verbeterde prestaties. Een overzicht van alle nieuwe functies en apps kun je vinden in ons artikel over de onthulling van iOS 9.

Reacties (1)