Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Remix OS 1.5 nu beschikbaar voor Jide Remix Ultra en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 12:42 CategorieSoftware

Het is alweer even geleden dat Jide, een bedrijf van voormalig Google-medewerkers, de Jide Remix Ultra met het zelf ontwikkelde Remix OS op Kickstarter lanceerde. Het project bleek een succes en daarom komt het bedrijf met een belangrijke update voor de software.

Remix OS in de basis een aangepaste versie van Android maar moet volgens Jide meer een desktopervaring bieden. Hiervoor is een speciale taakbalk ontwikkeld, is het homescreen aangepast en worden notificaties op een andere manier weergegeven. Wellicht het meest interessant is de mogelijkheid om meerdere apps in losse vensters die overal op het scherm geplaatst kunnen worden te draaien.

De eerste versie van Remix OS was gebaseerd op Android 4.4 KitKat en alleen beschikbaar voor de Remix Ultra Tablet. Wel werden er custom ROM’s voor de Nexus 9 en Nexus 10 beschikbaar gesteld. Op dit moment werkt Jide echter met meerdere fabrikanten van tablets om de software breder beschikbaar te stellen. Zo komen verschillende Chinese fabrikanten met tablets die op Remix OS draaien.

Deze week heeft Jide een nieuwe versie van de software uitgebracht; Remix OS 1.5. Deze versie is gebaseerd op Android 5.0 Lollipop en kan op de Jide Remix Ultra en de Google Nexus 10 geïnstalleerd worden. Een ROM voor de Nexus 9 laat nog even op zich wachten. De nieuwste versie van de software brengt diverse verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om notificaties weer te geven door van elk willekeurig deel naar beneden te swipen, ondersteuning voor meer apps in de multitask- (telefoon-) modus, ondersteuning voor kopiëren, zoeken en plakken in de browser- en mail-apps, en extra mogelijkheden om de taakbalk naar eigen smaak in te richten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.