Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Logi BLOK valbestendige cases voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 16:00 CategorieAccessoire reviews

Eerder deze maand introduceerde Logitech drie nieuwe cases voor de iPad, onder een nieuwe naam. De accessoire-fabrikant komt met het Logi-merk en de daaronder vallende BLOK-serie met beschermende cases voor de iPad. In deze review kijken we naar alledrie de nieuwe cases; de BLOK Protective Shell, de BLOK Protective Case en de BLOK Protective Keyboard Case.

De belangrijkste feature van de nieuwe Logi BLOK-cases voor de iPad is dat ze het apparaat optimaal moeten beschermen. De accessoires beschikken dan ook over rechte hoeken die voorzien zijn van een dempende constructie die zo ontworpen is dat de iPad beschermd wordt tegen een val vanaf 1,80 meter hoogte op oppervlakken zo hard als beton. De absorberende polymeren structuur ondersteunt en buigt met de iPad mee wanneer deze valt. Kortom, je iPad kan met deze cases tegen een stootje. Daarbij staan leuke kleuren en gebruiksgemak centraal.

Logi BLOK Protective Shell

De Logi BLOK Protective Shell is geschikt voor iPad Air 2 en alle modellen van de iPad mini. Wij hebben de accessoire voor de iPad Air 2 getest. Deze case beschermt het scherm tegen krassen en heeft een vierkante vormgeving. Dit is gedaan zodat de hoeken een soort kussen vormen wanneer de tablet op de grond valt.

Logi-Blok-Shell

De accessoire beschikt over een zeer minimalistisch ontwerp waardoor je niet direct het idee hebt dat er een beschermende case om je iPad zit. Echter, door de rechte hoeken oogt je tablet wat forser en groter. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit; de case wordt niet snel vies, voelt premium aan en is ook niet gevoelig voor krassen. Daarbij is de case vrij licht waardoor je niet het idee hebt dat je iPad ineens een stuk oncomfortabeler in de hand ligt. Logi levert ook een screenprotector mee die eenvoudig te plaatsen is op de iPad en dus het scherm ook nog eens voorziet van wat extra bescherming.

Wat betreft deze bescherming zit het wel goed. We hebben het niet aangedurfd om de iPad van een hoogte van zo’n twee meter op beton te laten vallen maar een val van een meter van tafel lijkt geen enkel probleem voor de accessoire te zijn. De iPad komt ongeschonden uit de strijd, zowel op een houten vloer als een tegelvloer. Ondanks dat er dus goede bescherming aanwezig is heb je ook nog toegang tot de belangrijkste knoppen en poorten. De volumeknoppen en de standby-knop zijn normaal te gebruiken maar bevinden zich wel onder de beschermende laag van de case. Er zijn uitsneden voor de speakers, de laadpoort en de koptelefoonaansluiting.

Logi-Blok-Shell-2

Van het design van deze accessoire moet je houden; de rechte hoeken zijn niet bijzonder charmant en de kleurstelling is natuurlijk een kwestie van smaak. Er valt eigenlijk maar weinig op deze case aan te merken, al is het in de case plaatsen van de iPad wat lastiger dan de instructies doen vermoeden. Het vergt wat priegelwerk en druk om de iPad stevig in de case te krijgen. Het eruit halen van de iPad zorgt voor dezelfde problemen. Niet ideaal maar je tablet zit in ieder geval stevig in zijn beschermende case.

De Logi BLOK Protective Shell is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood/paars en blauwgroen/blauw voor een adviesprijs van 39,99 euro. Dit maakt de case niet goedkoop maar in combinatie met de premium materialen, de screenprotector en de goede bescherming is het wel een accessoire die we aan kunnen raden voor je dure iPad.

Logi BLOK Protective Case

De Logi BLOK Protective Case voor iPad Air 2 is qua materialen en bescherming grotendeels te vergelijken met de Protective Shell maar met de toevoeging van een dicht te klappen voorzijde die het scherm beschermt en daarbij gebruikt kan worden als standaard. Wat betreft het design kunnen we de conclusies van de case hierboven overnemen; de vierkante hoeken zijn weer aanwezig en Logi maakt gebruik van premium materialen die net dat beetje extra gevoel van veiligheid bieden. Wel is de afwerking niet helemaal hetzelfde; de Protective Case komt met een stoffen afwerking (met structuur) die deels aan de voorzijde en achterzijde geplaatst is. Dit biedt wat extra houvast en ziet er iets chiquer uit. Verder zijn er dezelfde uitsneden voor de koptelefoon, speakers en de laadpoort aanwezig, en kunnen de volumeknoppen en standby-knop zonder problemen bediend worden.

Logi-Blok-Case-2

De case beschikt dus als extraatje over een ‘any angle’-houder waardoor de iPad in elke gewenste positie geplaatst kan worden binnen een hoek van 50-graden. Bij de eerste ingebruikname moet de cover/voorzijde hiervoor gebogen worden, wat een beetje onnatuurlijk aanvoelt, maar eenmaal gebogen kun je de iPad in verschillende hoeken op tafel zetten zodat je comfortabel een filmpje kunt kijken of een lang stuk tekst kunt tikken. De iPad blijft in elke hoek stabiel genoeg staan om het touchscreen comfortabel te kunnen gebruiken. Wanneer de case gesloten is, biedt de cover natuurlijk ook extra bescherming tegen vallen of stoten. Maar, die extra cover brengt ook wat extra gewicht met zich mee. De iPad voelt duidelijk iets zwaarder aan dan zonder case, maar is nog steeds prima met één hand te gebruiken.

Het ‘probleem’ met het plaatsen of verwijderen van de iPad is ook bij deze case aanwezig; het principe werkt hetzelfde en vergt wat moeite. De extra bescherming dankzij de cover heeft absoluut toegevoegde waarde omdat het scherm, zeker in bijvoorbeeld je tas, toch zeer kwetsbaar is. Daarbij is het kunnen gebruiken van verschillende standposities welkom wanneer je vaak langdurig met je iPad bezig bent. Qua val- en stootbescherming biedt dit model dezelfde eigenschappen als de Protective Shell, met als toevoeging de cover voor het scherm. Overigens moet wel even gezegd worden dat geen van deze cases bescherming tegen stof of water bieden. Ze zijn puur ontwikkeld voor val- en stootbescherming, en het voorkomen van krassen op je tablet.

Logi-Blok-Case-1

De Logi BLOK Protective Case is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood/paars en blauwgroen/blauw voor een adviesprijs van 69,99 euro. Met name voor diegenen die hun iPad voor wat langere perioden gebruiken, vaak meenemen en er bijvoorbeeld films op kijken is deze case aan te raden.

Logi BLOK Protective Keyboard Case

De Logi BLOK Protective Keyboard Case is geschikt voor de iPad Air 2 en is een alles-in-één-case, compleet met Bluetooth-toetsenbord. Dit is de accessoire voor diegenen die hun iPad onderweg meenemen, er productief mee aan de slag gaan en op zoek zijn naar optimale bescherming.

Logi-Blok-keyboard-1

De case komt weer met hetzelfde vierkante design als de andere twee cases, met de verschillende uitsneden en plekken voor de knoppen van de iPad. De basis is hetzelfde; hetzelfde zachte materiaal waarmee de bescherming gegarandeerd wordt. Maar, aan de achterzijde van deze case is weer een ietwat andere stoffen afwerking te vinden die een premium gevoel meegeeft en waarmee ook de standaard is uitgerust. Deze standaard, de any-angle-houder, kan vanuit de achterzijde uitgeklapt worden en biedt flexibele posities voor je iPad, tot een hoek van 70 graden. Hierdoor is tikken op het toetsenbord of een filmpje kijken comfortabel.

Het toetsenbord doet tegelijkertijd dienst als cover voor de voorzijde en is dan ook voorzien van hetzelfde zachte ‘stoffen’ materiaal dat de accessoire een premium gevoel meegeeft. Maar, eenmaal open is de cover een volledig QWERTY-toetsenbord waarmee bijzonder fijn getypt kan worden. Zoals we inmiddels van Logitech gewend zijn is het toetsenbord van boven gemiddeld goede kwaliteit; met een prima travel en voldoende ruimte tussen de toetsen. Ook zijn er diverse toetsen aanwezig waarmee iOS direct bediend kan worden, bijvoorbeeld voor het terugkeren naar het beginscherm, het opstarten van de browser of het zoeken naar apps via Spotlight. Het toetsenbord is wat klein voor de gemiddelde laptopgebruiker maar dit levert geen noemenswaardige beperkingen op tijdens het typen; dat gaat verrassend snel en accuraat. Daarbij belooft Logi een batterijduur van 4 jaar voor het toetsenbord, dat overigens snel en eenvoudig middels Bluetooth met de iPad verbonden kan worden. Het toetsenbord doet dus ook dienst als bescherming voor het display maar kan ook compleet losgekoppeld worden waardoor je eigenlijk de Protective Shell met ingebouwde standaard krijgt. Dit is handig wanneer je even niet productief aan de slag wilt en de iPad gewoon in de hand wilt houden. Het koppelen gaat dankzij een magneet vrij eenvoudig en zelfs wanneer je wat drukker aan het typen bent of het touchscreen bedient blijven iPad en toetsenbord prima gekoppeld.

Logi-Blok-keyboard-3

Het wordt wellicht wat eentonig maar het nadeel van de andere cases is ook bij deze case aanwezig; het plaatsen en verwijderen van de iPad vergt wat moeite en kan wat frustreren. Maar, als je niet van plan bent vaak de case te verwijderen – en alleen het toetsenbord los te koppelen – dan is dat natuurlijk geen groot nadeel. Daarbij is het gewicht van het complete pakket wat aan de hoge kant. Zeker in combinatie met toetsenbord verdubbelt het gewicht van de iPad, een logisch gevolg natuurlijk. Het toetsenbord zorgt er ook voor dat het pakketje minimaal dubbel zo dik wordt.

Logi-Blok-keyboard

De bescherming van de iPad is in de basis hetzelfde geregeld als bij de andere twee cases. Vanaf een hoogte van zo’n twee meter zou je tablet het dus moeten overleven, en dat geloven we ook meteen. Maar, de vraag is of het toetsenbord deze val overleeft. Dat blijft immers plastic en wordt niet beschermd door het mechanisme dat om de iPad gebouwd zit. Het kan dus zijn dat wanneer je iPad op een hoek valt en de cover is gekoppeld, dat het toetsenbord wat schade oploopt.

Logi-Blok-keyboard-2

De BLOK Protective Keyboard Case is verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauwgroen/blauw voor een adviesprijs van 129,99 euro. Voor 60 euro meer dan de Protective Case krijg je een bijzonder goed toetsenbord, dat daarbij dienst doet als bescherming van het display. Voor diegenen die vaak productief werken op hun iPad is dit een welkome toevoeging met maar weinig belangrijke beperkingen.

Beschikbaarheid

De Logi BLOK Protective Shell, de BLOK Protective Case en de BLOK Protective Keyboard Case zijn allemaal naar verwachting vanaf augustus 2015 in Nederland beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.