Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en MasterCard werken samen aan Samsung Pay

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 11:12 CategorieAndroid

Samsung heeft de handen ineengeslagen met MasterCard om ervoor te zorgen dat Samsung Pay ook in Europa kan worden uitgebracht. Het is momenteel nog niet bekend wanneer Samsungs eigen betaaldienst wordt gelanceerd in Europa en dus Nederland.

Samsung Pay: Samsung werkt samen met MasterCard

De betaaldienst van Samsung, Samsung Pay, is al gelanceerd, maar wordt bijna nergens nog gebruikt. De service is momenteel alleen beschikbaar in Zuid-Korea in de vorm van een soort bètaperiode, maar het bedrijf het grootste plannen voor Samsung Pay. Op dit moment heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk het plan om Pay officieel in september te lanceren in zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten, maar over een Europese releasedatum is helaas nog niets bekend. Mogelijk horen we er meer over op 13 augustus.

Wat we wel weten is dat Samsung de handen ineengeslagen heeft met MasterCard, om ervoor te zorgen dat de betaaldienst ook op ons continent wordt uitgebracht. Samsung geeft aan dat Samsung Pay van dezelfde techniek gebruikmaakt als Apple Pay, de betaaldienst van Apple, en dat winkeliers dus (als het goed is) hun bestaande hardware niet hoeven te upgraden. Daarnaast zal Samsung Pay ook gebruikmaken van een techniek die nog iets ouder is, waardoor winkeliers écht geen kosten zouden hebben aan de service.

De verwachting is dat Samsung meer over Samsung Pay zal bekendmaken tijdens het Samsung Unpacked-evenement op 13 augustus. Dat wordt dan nog een drukke presentatie, aangezien daar ook de Samsung Galaxy S6 Edge Plus wordt tentoongesteld. Mogelijk zien we daar ook meer over de Samsung Galaxy Note 5, die niet overal zou worden uitgebracht, evenals de Samsung Gear A, een ronde smartwatch met een roterend scherm. Tot die tijd moeten we het echter doen met geruchten en dingen als gelekte informatie en foto’s.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.