Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 5 komt aanvankelijk niet naar Europa’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2015, 10:48 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Note 5 komt aanvankelijk niet naar Europa toe, als we de nieuwste lading geruchten over de phablet mogen geloven. Op dinsdag kwam nog naar buiten dat het toestel in augustus zou worden gelanceerd – maar blijkbaar dus niet in Europa.

Gerucht: Geen Galaxy Note 5 voor Europa in augustus

Op dinsdag verscheen het gerucht dat Samsung voornemens is de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus beide in augustus te willen lanceren. Vandaag verschijnt echter een vervolg op dat verhaal: De Galaxy Note 5 wordt namelijk niet in Europa uitgebracht, als we de laatste geruchten mogen geloven. Dat blijkt uit het gegeven dat Samsung Europe momenteel niet werkt aan een Europese firmware voor de phablet – over die andere phablet is niets gezegd maar die schijnt mogelijk wel gewoon te komen.

Noord-Amerika, Zuid-Korea, China, Singapore, Hong Kong en de rest van Azië krijgen de toestellen mogelijk wel in augustus, terwijl Europa en Rusland het aanvankelijk zonder moeten doen. Het is dus niet zo dat de Note 5 helemaal niet komt naar ons land, maar er zit mogelijk dus wel vertraging in, in vergelijking met de potentiële release in andere landen. Het zou kunnen komen doordat Samsung de S6 Edge Plus wat meer aandacht wil geven in die landen, maar dat is op dit moment slechts nog giswerk.

Mocht dat kloppen, dan zal de Note 5 waarschijnlijk pas ergens in september of oktober worden gelanceerd in Europa. Dit nieuwtje schijnt afkomstig te zijn van Samsung insiders, maar die hebben ook al aangegeven dat er nog het één en ander kan veranderen. Dus ook hier geldt wederom dat we niets met zekerheid kunnen zeggen totdat Samsung officieel de bekendmaking doet. Zonder al die geruchten zou de Note 5 namelijk gewoon in september worden aangekondigd, net zoals dat al het geval is sinds 2011, toen de eerste Note werd getoond.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.