Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt 4GB aan werkgeheugen’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 15:24 CategorieAndroid

Volgens ‘betrouwbare insiders’ is het zo dat de Samsung Galaxy Note 5 wordt voorzien van maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Dat meldt althans de website SamMobile, die claimt toegang te hebben tot mensen die meer van de situatie afweten.

Gerucht: 4GB aan werkgeheugen voor de Samsung Galaxy Note 5

Net als over de iPad Pro, horen we ook al maanden geruchten over de opvolger van de Samsung Galaxy Note 4-phablet, namelijk de Samsung Galaxy Note 5. Op maandagmiddag is er een nieuw gerucht over het apparaat verschenen. De website SamMobile claimt bronnen te hebben die hebben bevestigd dat het apparaat 4GB aan werkgeheugen krijgt – maar totdat Samsung het zelf aankondigt, kunnen we dat met geen mogelijkheid zeker weten en scharen we ook dit soort berichten nog steeds onder het kopje geruchten.

De bron van SamMobile heeft het over 4GB aan LP-DDR4-werkgeheugen. Dit werkgeheugen zal geen los onderdeel binnen de phablet moeten worden, aangezien Samsung Exynos 7422 SoC zal debuteren, samen met de Samsung Galaxy Note 5. Die Exynos 7422 zal de eerste, echte system on a chip zijn van het bedrijf, aangezien het de 64 bit octacore-processor combineert met de grafische processor, het werkgeheugen, het interne geheugen en de mobiele internetverbinding. Dat zal uiteindelijk voor Samsung de meest goedkope optie zijn.

Volgens de laatste geruchten krijgt de Note 5 een Super Amoled-scherm van 5,67 inch, een speciale houder met een veertje voor de meegeleverde S Pen en een glazen achterkant, waarmee je het toestel eventueel ook draadloos zou kunnen opladen. De verwachting is dat Samsung de Samsung Galaxy Note 5 gaat introduceren tijdens IFA 2015, maar volgens een aantal andere geruchten, die Samsung eerder al ontkend heeft, gaat het bedrijf de phablet toch echt eerder dan september aankondigen – mogelijk al in juli, maar waarschijnlijk augustus.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.