Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt Write on PDF-functie’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 9:30 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Note 5 zou een Write of PDF-functie krijgen: daarmee kun je direct in een pdf-bestand aantekeningen kunnen maken, zonder dat je daarvoor het bestand hoeft te openen in bewerkmodus, zo blijkt uit een nieuw ingediend patent door Samsung.

Gerucht: Direct pdf-bestanden bewerken met de Samsung Galaxy Note 5

Het moet nu niet lang meer duren voordat Samsung officieel de Samsung Galaxy Note 5 gaat onthullen. De verwachting is dat dit in september gaat gebeuren, zoals de laatste jaren ook gebeurde met andere Note-modellen. En hoewel er al redelijk wat geruchten zijn ontstaan over de hardware van het apparaat, weten we eigenlijk nog maar vrij weinig over de software. Mogelijk krijgt de Note 5 de nieuwste versie van Lollipop, aangezien Android M pas later verschijnt, maar wordt het toestel misschien ook voorzien van speciale apps.

Zo doet nu het gerucht de ronde dat de Samsung Galaxy Note 5 een app krijgt waarmee het mogelijk is op pdf-bestanden te schrijven, bekend als Write on PDF. Dat is een patent dat Samsung heeft ingediend (en nog niet heeft gekregen) bij het USPTO (United States Patent and Trademark Office) en dat patent dient nu als basis voor dit gerucht. Je kunt het pdf-bestand niet bewerken zoals dat wel kan op een pc in de bewerkmodus, maar kunt zo onderweg wel aantekeningen maken en mensen aansturen, zonder het origineel aan te tasten.

Samsung heeft al een soortgelijke functie op bestaande modellen, genaamd Samsung Screen Write. Daarmee is het mogelijk om snel aantekeningen te maken op screenshots die je maakt. Maar dat kan nogal een tijdrovend proces zijn, zeker wanneer je per pdf-pagina aantekeningen wilt maken. Ook heb je daarvoor een S Pen nodig. Met de nieuwe Write on PDF-functie zou alles straks veel gemakkelijker en vooral sneller moeten verlopen. Samsung heeft echter nog niets bekendgemaakt en het is nu wachten totdat het bedrijf de feature aankondigt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.