Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 4 (8.0) krijgt Android 5.1.1 Lollipop-update

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2015, 13:05 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd maar Samsung lijkt nu toch echt begonnen te zijn met de uitrol van Lollipop voor de Galaxy Tab 4 (8.0). In mei van dit jaar verschenen de eerste berichten over de update voor de Galaxy Tab 4 (10.1) maar nu zijn ook de kleinere modellen in de Galaxy Tab 4-serie aan de beurt.

Nederlandse gebruikers moeten nog even geduld hebben maar het is goed nieuws dat Samsung in ieder geval in Zwitserland al begonnen is met de uitrol van Android 5.1.1 Lollipop voor de 8-inch Galaxy Tab 4 (8.0). Het gaat vooralsnog alleen over het 3G/4G-model van de Koreaanse fabrikant maar volgens bronnen uit Zwitserland moet de WiFi-versie snel volgen en komt de update daarna ook snel naar de 7-inch Galaxy Tab 4 (7.0).

De Lollipop-update voor de Galaxy Tab 4 (8.0) wordt Over The Air (OTA) uitgerold en gebruikers van de tablet krijgen dus automatisch een melding. Mocht je zelf willen controleren of er een update beschikbaar is dan kan dit via het KIES-programma van de Koreaanse fabrikant of via de instellingen; over deze tablet; software-update. Hier kun je controleren of er een recentere firmwareversie voor je beschikbaar is. Wanneer de update in Nederland uitgerold wordt is nog niet bekend.

Android Lollipop brengt onder meer het Material Design van Google naar de tablets van Samsung. Natuurlijk heeft de Koreaanse fabrikant hier overheen weer de eigen TouchWiz-skin gelegd. Deze skin is ook aangepast, met onder meer een nieuw notificatiemenu en nieuwe widgets. Daarbij staat Lollipop in het teken van betere prestaties en diverse kleine vernieuwingen.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (8.0)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Ron
  10 augustus, 2015 om 7:51

  De update is beschikbaar…..kreeg op 09-08-2015 de melding.

  • Lia
   26 augustus, 2015 om 18:29

   Na de update kan ik de volume nergens regelen, hoe kom ik daar achter?
   Alvast bedankt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.