Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab A Plus ondersteunt S Pen

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 9:09 CategorieAndroid

Samsung heeft stilletjes een nieuwe tablet in Frankrijk gelanceerd, genaamd de Samsung Galaxy Tab A Plus, inclusief S Pen-ondersteuning. Het is niet bekend of deze tablet ook elders gelanceerd gaat worden door het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Samsung Galaxy Tab A Plus heeft S Pen-ondersteuning

In februari kwam het gerucht voorbij dat Samsung een andere versie van de Galaxy Tab A zou uitbrengen. Deze toen nog onaangekondigde tablet zou tevens ondersteuning aanbieden voor de S Pen van het bedrijf. Dat gerucht bleek te kloppen, aangezien Samsung stilletjes de Samsung Galaxy Tab A Plus met S Pen-ondersteuning heeft gelanceerd in Frankrijk. Dit is het eerste niet-premium apparaat van Samsung die de S Pen ondersteunt – een stylus die normaliter bij apparaten zoals de Galaxy Note-serie wordt meegeleverd.

Of Samsung de S Pen nu ook wil gebruiken als differentiatiemiddel op de midrange-markt, is niet bekend. Maar dat kan dus mogelijk wel het geval zijn. De Samsung Galaxy Tab A Plus heeft middelmatige specs. De tablet heeft een 9,7 inch lcd-scherm met een resolutie van 768 bij 1024 pixels, inclusief een beeldverhouding van 4:3 (wat goed is voor het lezen van e-books en artikelen). Onder de motorkap vinden we een Ziilabs ZMS-08 chipset die samenwerkt met een 1.2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Ook beschikt de Galaxy Tab A Plus over 16GB aan intern geheugen, maar dat geheugen is uitbreidbaar met een microSD-kaart. De camera aan de achterkant heeft vijf megapixels, terwijl de camera aan de voorkant beschikt over twee megapixels. Ook beschikt de Tab A Plus over een batterij van 6000 mAh en zien we dat Samsung zijn TouchWiz-interface bovenop Android 5.0 Lollipop heeft geplakt. In Frankrijk kost het apparaat 339 euro – het is echter nog niet bekendgemaakt of de Galaxy Tab A Plus ook naar Nederland toe komt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.