Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung introduceert de Galaxy Tab S2 met amoled-scherm

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 1:55 CategorieAndroid

We hebben er al tientallen keren over geschreven maar steeds bleef het bij geruchten. Vandaag introduceert Samsung echter eindelijk de tweede generatie Galaxy Tab S. De nieuwe Galaxy Tab S2-serie bestaat uit een 8-inch en een 9.7-inch model, beiden voorzien van 4:3 beeldverhouding en een amoled-scherm.

Samsung Galaxy Tab S2

De nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 tablets zijn weer iets dunner en lichter, komen met een 4:3 schermformaat, beschikken over krachtige prestaties en krijgen een hoge resolutie mee. De tablets zijn dan ook volgens de Koreaanse fabrikant ideaal voor het consumeren van digitale media. De Galaxy Tab S2 heeft een zeer dun en licht design, voorzien van een metalen frame. De 9,7-inch variant is 5,6 mm dun en heeft een gewicht van 389 gram. De 8,0-inch versie weegt 265 gram.

Natuurlijk zien we ook op de tweede generatie het Super AMOLED display terug, wat voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden moet zorgen. Het scherm toont volgens de fabrikant 94% van de natuurlijke tinten, met levensechte kleuren tot gevolg (Adobe RGB color standard). Met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels zijn daarbij alle subtiele details van websites, foto’s en video’s zichtbaar. De kijkervaring wordt geoptimaliseerd met Adaptive Display. Deze functie stemt gamma, beeldverzadiging en scherpte automatisch af op de kleurtemperatuur en belichting van de omgeving. Daarnaast past Reading Mode de helderheid van het scherm aan zodat je langere tijd kunt lezen zonder je ogen te vermoeien.

Samsung-Galaxy-Tab-S2-3

De tablets draaien op Android 5.0 Lollipop, met daar overheen de TouchWiz-interface die door Samsung zelf ontwikkeld is. Ook worden ze geleverd met Microsoft Office Solutions voor het creëren en bewerken van documenten. Via OneDrive (twee jaar lang gratis) sla je tot 100 GB aan bestanden op in de cloud. De optionele Book Cover Keyboard kan aangesloten worden voor een optimale typ-ervaring.

De Galaxy Tab S2 heeft daarbij een ingebouwde vingerafdrukscanner. De veiligheidssensor zorgt ervoor dat je via een druk op de home-toets toegang hebt tot de tablet. In de Smart Manager bekijk je in één oogopslag essentiële systeeminformatie zoals batterijniveau, beschikbare opslagruimte en RAM-geheugen. Ook een anti-malwareoplossing met een extra beschermlaag wordt meegeleverd. Daarnaast biedt de Galaxy Tab S2 Multitasking en Pop-Up Window. Hiermee open je apps op meerdere schermen en moet navigeren soepeler werken.

Specificaties Galaxy Tab S2

De Galaxy Tab S2 9.7 is voorzien van een amoled-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en draait op een octacore-processor. Deze wordt vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 128GB uitgebreid kan worden. Verder komt de tablet met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, gps en een 5.870mAh accu. De afmetingen befragen 169 x 237.3 x 5.6mm en het gewicht is 389 gram.

Samsung-Galaxy-Tab-S2

De Galaxy Tab S2 8.0 beschikt over een kleiner scherm maar met dezelfde resolutie als zijn grotere broer. Afgezien van het gewicht (265 gram) en de afmetingen (134.8 x 198.6 x 5.6mm) komen de specificaties overeen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S2 met Wi-Fi verschijnt in twee formaten: 9,7 inch en 8,0 inch. De 9,7 inch is ook in een 4G/LTE-versie verkrijgbaar. De drie tablets hebben elk 32GB opslagruimte die kan worden uitgebreid tot 128GB via MicroSD. De tablets zijn vanaf begin september verkrijgbaar in Nederland, in de kleuren Black en White. De adviesprijzen bedragen 399 euro (8,0 inch), 499 euro (9,7 inch) en 579 euro (LTE 9,7 inch).

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.