Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert opvouwbare tabletschermen

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 10:34 CategorieHardware

Samsung heeft een patent in handen gekregen voor opvouwbare tabletschermen. Komen de opvouwbare tablets er dan toch echt aan? Het is overigens niet de eerste keer dat we Samsung een dergelijk patent zien aanvragen en ontvangen.

Samsung krijgt patent voor opvouwbare tabletschermen in handen

Het is niet de eerste keer dat we Samsung zien flirten met het idee van een opvouwbaar apparaat. Eerder kwamen we bijvoorbeeld al een tablet tegen die je in totaal twee keer kunt opvouwen en zagen we ook al een apparaat dat sterk lijkt op een Galaxy Note-phablet, die eveneens op te vouwen is. Echter, het bedrijf uit Zuid-Korea heeft officieel nog geen plannen bekendgemaakt voor tablets die we kunnen opvouwen. Wel kwam al eerder naar buiten dat Samsung werkt aan een opvouwbare smartphone, die al snel zou moeten verschijnen.

Dit nieuwe patent heeft het bedrijf vorig jaar ingediend, maar pas op 7 juli jongstleden gekregen. In het patent staat te lezen dat het niet alleen om opvouwbare oled-schermen, maar ook om opvouwbare lcd-schermen gaat – de schermgrootte doet ons denken aan een gemiddelde Galaxy-tablet. De printplaat binnen de tablet met het lcd-scherm bestaat uit twee componenten, waarvan er eentje in beide helften van de tablet aanwezig is, terwijl het in de versie met het oled-scherm gaat om een printplaat die volledig kan meebuigen met het apparaat.

Daarnaast heeft Samsung nog een ander patent in handen gekregen, eentje voor onzichtbare knoppen aan de randen van een tablet of smartphone. Daarmee zou je bijvoorbeeld applicaties, zoals de camera-app, kunnen openen. Het gaat hier om zogenaamde ‘sensor pads’ die verschillende functies kunnen meekrijgen. Of we daadwerkelijk straks Samsung-tablets krijgen met al deze nieuwe functies, is nog niet bekendgemaakt. Wanneer Samsung dat van plan is, weten we ook nog niet. Waarschijnlijk zijn dit allemaal ideeën voor een verre toekomst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.