SD-kaartondersteuning voor Windows 10-apparaten uitgesteld

20 juli 2015 1 Minuut 6 Reacties
Anniversary Update

Microsoft heeft aangekondigd dat tablets met daarop Windows 10 het voorlopig zonder ondersteuning voor SD-kaarten moeten doen. Dat is een klap in het gezicht van toekomstige Windows 10-eigenaars, aangezien veel tablets met weinig intern geheugen worden verscheept.

Windows 10 ondersteunt voorlopig geen SD-kaarten

Eén van de fijne dingen van zowel Android als Windows Phone is dat we apps en andere bestanden kunnen installeren op een SD-kaart. De SD-kaart kan (vaak goedkoop) voor veel meer extra opslagruimte zorgen en dat is in veel gevallen nodig: zeker wanneer je eigenlijk weinig dingen in de cloud doet en dus nog van alles offline hebt staan, zoals je foto’s, video’s en muziek. Apps kunnen we echter nog niet in de cloud gebruiken – hoewel die optie wel onderweg is – dus dat betekent dat we voorlopig nog veel intern geheugen nodig hebben.

Het is daarom een klap in het gezicht van veel toekomstige Windows 10-eigenaren dat Microsoft de ondersteuning voor SD-kaarten in Windows 10 heeft uitgesteld naar een onbekende datum. Dat betekent dus direct dat we vanaf 29 juli te maken krijgen met tablets die beschikking hebben over weinig interne opslagruimte, aangezien er een hoop goedkope Windows-tablets op de markt zijn met slechts 16GB aan opslagruimte. Wanneer je gebruikmaakt van de cloud hoeft het geen probleem te zijn – maar anders is dat het wel.

Microsoft heeft ons eerder beloofd wel support voor SD-kaarten te implementeren in het nieuwe Windows, maar wanneer dit nu gaat gebeuren, is helaas niet bekendgemaakt. Daarom doe je er misschien goed aan applicaties als Xbox Music en Microsoft OneDrive te downloaden, zodat je in elk geval je muziek en andere media offline kunt verwijderen en daardoor veel ruimte overhoudt voor andere zaken. De reden dat Microsoft de release van de support uitstelt, is omdat het op dit moment ‘nog niet goed voelt’ te introduceren.

Bron Microsoft Via Microsoft News

Reacties (6)