Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SD-kaartondersteuning voor Windows 10-apparaten uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 10:39 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft aangekondigd dat tablets met daarop Windows 10 het voorlopig zonder ondersteuning voor SD-kaarten moeten doen. Dat is een klap in het gezicht van toekomstige Windows 10-eigenaars, aangezien veel tablets met weinig intern geheugen worden verscheept.

Windows 10 ondersteunt voorlopig geen SD-kaarten

Eén van de fijne dingen van zowel Android als Windows Phone is dat we apps en andere bestanden kunnen installeren op een SD-kaart. De SD-kaart kan (vaak goedkoop) voor veel meer extra opslagruimte zorgen en dat is in veel gevallen nodig: zeker wanneer je eigenlijk weinig dingen in de cloud doet en dus nog van alles offline hebt staan, zoals je foto’s, video’s en muziek. Apps kunnen we echter nog niet in de cloud gebruiken – hoewel die optie wel onderweg is – dus dat betekent dat we voorlopig nog veel intern geheugen nodig hebben.

Het is daarom een klap in het gezicht van veel toekomstige Windows 10-eigenaren dat Microsoft de ondersteuning voor SD-kaarten in Windows 10 heeft uitgesteld naar een onbekende datum. Dat betekent dus direct dat we vanaf 29 juli te maken krijgen met tablets die beschikking hebben over weinig interne opslagruimte, aangezien er een hoop goedkope Windows-tablets op de markt zijn met slechts 16GB aan opslagruimte. Wanneer je gebruikmaakt van de cloud hoeft het geen probleem te zijn – maar anders is dat het wel.

Microsoft heeft ons eerder beloofd wel support voor SD-kaarten te implementeren in het nieuwe Windows, maar wanneer dit nu gaat gebeuren, is helaas niet bekendgemaakt. Daarom doe je er misschien goed aan applicaties als Xbox Music en Microsoft OneDrive te downloaden, zodat je in elk geval je muziek en andere media offline kunt verwijderen en daardoor veel ruimte overhoudt voor andere zaken. De reden dat Microsoft de release van de support uitstelt, is omdat het op dit moment ‘nog niet goed voelt’ te introduceren.

 • Delen:

Reacties

 1. Huub De
  10 september, 2015 om 17:11

  het is ergerlijk dat je op een Windows 10 laptop geen SD-kaarten meer kunt lezen. Onder Windows 7 (de programmatuur die ik hiervoor op mij laptop had) kon je wel SD-kaarten laten lezen. Zoiets is echt onuitstaanbaar!!! Voor mijn wek moet ik regelmatig grote, veel GB’s, bevattende video-bestanden van en op mij laptop zetten. Dat dat nu niet meer kan (ik wist niet dat het niet meer kan) is werkelijk om RAZEND te worden!!

  • Coen
   19 september, 2015 om 18:39

   Volgens mij is het een beetje slecht stukje hierboven. De ondersteuning voor apps op SD kaarten wordt uitgesteld, maar bestanden kun je er wel gewoon op benaderen.

   • Susette
    09 januari, 2016 om 23:04

    nou klopt niet helemaal, ik kan op mijn laptop ook geen SD kaarten lezen meer terwijl toen er 7 op stond ging t gewoon wel. nu niet meer Dus nu moet ik eerst via een oude laptop alles inlezen op een stick zetten en op de nieuwe laptop zetten. Heb jij dit dan niet? want ik heb verschillende kaartjes geprobeerd, geen kan uitgelezen worden.

 2. frans
  08 februari, 2016 om 12:46

  Ik heb hier ook last van, sinds de update naar windows 10, kan ik ook geen enkele sd kaart meer lezen op mijn laptop. als ik dit geweten had, had ik het nooit geinstalleerd.

 3. tania
  17 februari, 2016 om 16:02

  ik heb hier hetzelfde probleem, ik wou ook dat ik deze versie nooit installeerde, echt niks anders dan miserie!!! tijdverlies ongelooflijk men volgend pc zal niet meer op windows draaien dat weet ik nu al schandalig hoe ze dingen in onze plaats beslissen, gratis updaten noemen ze het dan, mijn voeten zeg

 4. Anita
  10 juli, 2016 om 8:13

  Ik heb een nieuw digitaal fotostoestel. Mijn laptop draait al een paar maanden op windows 10. Ik vind mijn sd-card niet terug op de laptop en kan ze niet afspelen. Wat een tegenvaller. Kan iemand mij wat wijzer maken?
  Vriendelijke dank.
  Anita

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.