Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Shazam laat zien wat populaire artiesten ‘Shazamen’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 11:10 CategorieAndroid

Shazam heeft zijn apps geüpdatet met een nieuwe functie, waardoor je kunt zien wat de artiesten die volgt, zelf ‘Shazamen’. Op die manier wil het platform je niet alleen dichter bij je favorieten muzikanten brengen, maar je ook meer muziek laten ontdekken.

Zien wat je favoriete artiesten ‘Shazamen’ nu mogelijk

Shazam, het muziekplatform dat in teken staat van het ontdekken van nieuwe muziek of waarmee je de nummers die je wel kent, maar niet bij naam kunt opzoeken, heeft zijn apps deze week van een update voorzien. Daardoor is het nu mogelijk om te zien wat de artiesten, die je via het platform volgt, zelf ‘Shazamen’. Met Shazam is het mogelijk een app te laten luisteren naar de muziek die op dat moment opstaat. Bijna altijd, in een enkel geval niet, laat Shazam dan zien wat voor muziek dat precies is, waarna je direct meer info kunt krijgen.

Je kunt het nummer opzoeken via YouTube, het album kopen via een digitale winkel of lezen wat de artiest die je hebt ‘ge-Shazamd’ nog meer heeft gedaan. Met de nieuwe functie wil Shazam fans nog dichterbij hun favoriete artiesten krijgen, die op hun beurt hun fans kunnen voorzien van nieuwe muziek of gewoon aantonen welke nummers ze echt tof vinden. In de basis heeft het wat overeenstemmen met Connect van Apple Music – dat is een sociaal netwerk voor artiesten alleen, die al hun (ongepubliceerde) werk kunnen laten zien.

In beide ideeën is de kern hetzelfde: mensen dichterbij hun favoriete artiesten brengen, door ze beter te leren kennen. Momenteel hebben zich dertig artiesten aangemeld voor Shazam, waaronder Pitbull, Calvin Harris, Maroon 5, Meghan Trainor, Coldplay, Usher, One Direction, Alicia Keys, Shakira, Mariah Carey, Imagine Dragons en Linkin Park. Mocht je dus nog steeds Shazam gebruiken op Android of iOS, dan kun je de update elk moment verwachten. In de toekomst wordt deze functie nog uitgebreid, zo geeft het muziekplatform aan.

  • Shazam
  • Delen:

Reacties

  1. rob
    19 februari, 2020 om 16:34

    Ik wil nu tv kijken op mijn tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.