Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Solid Explorer krijgt Material Design en Chromecast support

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 11:38 CategorieAndroid

De app Solid Explorer is eindelijk voorzien van het Material Design, waardoor de bestandenbeheerder er nu stukken beter uitziet. Ook biedt de applicatie nu ondersteuning aan voor Chromecast, waardoor je foto’s en video’s kunt streamen naar je televisie.

Solid Explorer: mooie en functionele bestandenbeheerder

Nadat ontwikkelaar NeatBytes zes maanden is bezig geweest met het testen van de nieuwe versie van Solid Explorer, is het vernieuwde design met extra functies eindelijk beschikbaar voor iedereen. De meest opvallende verandering is natuurlijk de implementatie van het Material Design, dat Google introduceerde samen met Android 5.0 Lollipop. Maar dat is niet de enige verandering: ook biedt Solid Explorer nu ondersteuning aan voor Chromecast, waardoor je je foto’s en video’s kunt streamen naar je televisie met zo’n apparaat.

Ook heb je nu de mogelijkheid om meerdere cloudopslagdiensten – Dropbox, Google Drive, Box, OneDrive, Sugarsync, Copy, Mediafire, Owncloud, Yandex en Mega – te laten werken met de bestandenbeheerder. Wat eveneens een opvallend en handige aanpassingen is, is het feit dat je nu twee afzonderlijke bestanden naast elkaar kunt openen wanneer je je tablet horizontaal houdt en natuurlijk – zoals altijd – bestanden kunnen oppakken, verslepen en laten vallen van de ene naar de andere map. En het ziet er nu ook nog eens mooi uit.

Solid Explorer biedt dus enorm veel functies – dan hebben we het nog niet eens over de uitgebreide ingebouwde mediaspeler van de app gehad – die je kunt gebruiken, maar niet voor niets. Wanneer je de applicatie downloadt, dan mag je hem twee weken gratis gebruiken. Daarna dien je de app te kopen voor een bedrag van 1,99 euro en dan heb je nog steeds toegang tot alles wat deze handige bestandenbeheerder zo goed maakt. Wil je meer lezen over bestandenbeheerders op Android? Check dan ons uitgebreide achtergrondartikel daarover.

  • Solid Explorer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.