Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony lanceert volgende maand Xperia C5 Ultra-phablet’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2015, 12:11 CategorieAndroid

Sony gaat mogelijk volgende maand een nieuwe Android-phablet lanceren, genaamd de Sony Xperia C5 Ultra, aldus de laatste geruchten. Deze phablet zou de Xperia C4 moeten gaan opvolgen, die nog niet zo lang geleden is uitgebracht door het bedrijf.

‘Sony Xperia C5 Ultra op komst, heeft codenaam Lavender’

Er zijn de laatste tijd wat geruchten opgedoken over een nieuwe Sony-phablet, die de werknaam Lavender draagt. Het zou hier moeten gaan om een phablet met een scherm van 5,5 inch. Vorige week kwam ineens in het nieuws dat de Lavender in feite de Sony Xperia C4 Ultra zou worden en al in augustus zou moeten uitkomen, maar nu komt naar buiten – maar nog steeds niet via officiële wegen – dat het mogelijk om een compleet ander apparaat gaat, die niet onder de Xperia C4-lijn zal vallen. Maar onder de C5-lijn.

Het Twitter-profiel @upleaks, vaak wel betrouwbaar als het om lekken gaat in de tech-industrie, heeft naar buiten gebracht dat het Lavender-project in feite de Sony Xperia C5 Ultra is. Het feit dat er meteen over een Ultra gesproken wordt, doet vermoeden dat er ook een smartphone met een kleiner schermformaat op de markt wordt uitgebracht. De Xperia C5 Ultra zou de Xperia C4, de phablet gericht op de selfie-generatie, moeten vervangen, ondanks het feit dat die C4-phablet nog helemaal niet zo lang gleden is uitgebracht.

Volgens de geruchten krijgt de Lavender / Xperia C5 Ultra een scherm van 5,5 inch met een design waarbij amper randen om dat full hd-scherm te zien zijn. Het zou ook kunnen dat het scherm nog iets groter blijkt te zijn, maar voorlopig is de consensus dat de C5 Ultra tenminste 5,5 inch krijgt. Verder zou het toestel een camera van dertien megapixels aan de voorkant krijgen, evenals aan de achterkant. Ook zou hij een 64 bit octacore-processor van MediaTek krijgen en 2GB aan werkgeheugen. Het is nu wachten op Sony.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.