Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony werkt aan eigen versie van ‘vanilla’ Android

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 13:59 CategorieAndroid

Sony werkt momenteel aan een nieuwe versie van Android voor de eigen toestellen en tablets van het bedrijf, eentje die veel kaler is. Deze meer ‘vanilla’- of stock-versie van Android wordt momenteel getest door vijfhonderd mensen in Zweden.

Sony’s ‘vanilla’ Android bevat nog wel Sony-apps

Het Japanse elektronicabedrijf Sony heeft laten weten aan een eigen versie van Android te werken die veel meer ‘vanilla’ is dan we gewend zijn van het bedrijf. Meestal leveren third-party-fabrikanten een eigen versie van Android mee op hun smartphones en tablets, die behoorlijk zwaar, aangepast of vol met apps zit waar je niets aan hebt – en in de ergste gevallen heb je alle drie te pakken. Sony moet zich, net als Samsung overigens, gerealiseerd hebben dat consumenten dit vervelend (kunnen) vinden en daarom voor Nexus-apparaten kiezen.

Op dit moment test Sony de nieuwe software alleen in Zweden, onder vijfhonderd mensen met een Sony Xperia Z3. Het bedrijf omschrijft deze Android-versie als iets waar veel aandacht is in gaan zitten en waar met een frisse wind gekeken wordt op de user experience binnen Android. Ook al wil Sony zijn nieuwe Android wel snel op de markt uitbrengen, lijkt het er toch niet op dat dit staat te gebeuren.

This trial will help us assess the potential of running wider Android operating system concept initiatives for more markets, devices and users in the future – as we look to shift towards a model that allows for the creation of experiences with real user input, whilst adopting more transparent and open workflows. We believe this will eventually enable us to respond to your needs quicker and easier.

Wat ons echter te wachten staat, is niet bekend. Krijgen we een Android-versie zonder al die Lollipop-animaties? Wordt het zoiets als de het populaire Cyanogen? Het lijkt er in elk geval zeker op dat Sony niet van plan is zijn eigen apps te schrappen. Het is nu afwachten totdat Sony bekendmaakt wat er precies veranderd wordt en wanneer we de software mogen verwachten. Wanneer dat gebeurt, is niet duidelijk.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.