Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet en Z3 Tablet Compact krijgen Android 5.1-update

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2015, 14:50 CategorieAndroid

Sony heeft via haar eigen blog aangegeven dat het bedrijf is begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop. Diverse toestellen in de Xperia-series krijgen de nieuwste versie van Android, waaronder de Xperia Z2 Tablet en de Xperia Z3 Tablet Compact.

Android 5.1-update

Na de uitrol van Android 5.0 Lollipop begin dit jaar is Sony nu toe aan de relatief kleine Android 5.1-update. De Japanse fabrikant heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd als het gaat om updates en ook nu kunnen weer heel wat Xperia-bezitters blij gemaakt worden.

Sony laat weten dat er in diverse regio’s begonnen is met de uitrol van Android 5.1. Onder meer de Xperia Z3 Compact, de Xperia Z3 Tablet Compact, de Xperia Z2 Tablet, de Xperia Z Ultra en de Xperia M2 en M2 Aqua kunnen de update verwachten.

Wanneer de update beschikbaar komt voor Nederlandse gebruikers is niet bekend maar dit moet ergens in de komende weken gebeuren. De verwachting is dat ook de onlangs gelanceerde Xperia Z4 Tablet, gericht op zakelijke gebruikers en reeds voorzien van Android 5.0 Lollipop, een update mag verwachten.

Wat is er nieuw?

Android 5.1 brengt de nodige veranderingen voor je Xperia smartphone of tablet. Naast diverse optimalisaties vanuit Google wordt het onder meer mogelijk om meer instellingen aan te passen, is er LinkedIn-integratie aanwezig en is de camera-app verbeterd. Ook voegt Sony meerdere features voor zakelijke gebruikers toe en zien we nieuwe features voor smartwatches van het bedrijf terug.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Ian
    05 september, 2015 om 13:59

    Waarneer komt de update voor m2?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.