Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z5 verschijnt in september’

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 10:59 CategorieAndroid

Het schijnt zo te zijn dat de Japanse fabrikant Sony voornemens is de Sony Xperia Z5-phablet te willen presenteren in september. Over het toestel wordt gezegd dat het een scherm van 5,5 inch krijgt, met een full hd-resolutie.

Gerucht: Sony Xperia Z5 wordt in september gepresenteerd

Volgens een bekende tipgever van de tech-wereld zal Sony de Sony Xperia Z5 in september willen gaan presenteren. Over het apparaat wordt gezegd dat het een scherm van 5,5 inch krijgt, inclusief een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dat zou betekenen dat de Z5 een pixeldichtheid van 401ppi zou krijgen. Mochten de geruchten kloppen, dan krijgt de opvolger van de Sony Xperia Z3+ en de Xperia Z4 dus een iets groter scherm, aangezien beide smartphones zijn voorzien van een scherm van 5,2 inch.

De tipgever liet ook het één en ander qua specs weten. Onder de motorkap zouden we namelijk een Qualcomm Snapdragon 810 SoC mogen verwachten. De Snapdragon 810-processor beschikt over octacore-cpu en een Adreno 430-gpu. Naast de processor, denkt de lekker ook te weten hoeveel werkgeheugen het toestel krijgt, namelijk 3GB. Het interne geheugen zou moeten neerkomen op 32GB. De camera aan de achterkant zou 20,7 megapixels meekrijgen, terwijl de camera aan het voorkant acht megapixels krijgt.

Ook schijnt de Sony Xperia Z5 volgens de geruchten een vingerafdrukscanner te krijgen. Sony zou op dit moment hard aan het werk zijn het toestel klaar te stomen voor september, de maand waarin het apparaat wordt gepresenteerd en uitgebracht, om te kunnen concurreren met de nieuwe iPhone van Apple en zowel de Samsung Galaxy S6 Edge Plus als de Galaxy Note 5. Mogelijk wordt de Sony Xperia Z5 aangekondigd tijdens de IFA, een elektronicabeurs die begin september plaatsvindt in Duitsland.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.