Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SoundCloud voor iOS krijgt meer features dankzij update

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 11:17 CategorieApplicaties

De SoundCloud-applicatie voor op iOS-apparaten heeft deze week een grote update gekregen die een hoop nieuwe functies toevoegt. Zo heb je nu de mogelijkheid direct aanverwante nummers te beluisteren binnen de app en nog veel meer.

Grote update voor SoundCloud op iOS

De populaire muziekdeeldienst SoundCloud heeft deze week een grote update gekregen voor zijn iOS-applicatie, die werkt op zowel iPhone als iPad. Eén van die nieuwe functies om direct een aanverwant nummer te beluisteren die tevoorschijn komt bij het nummer dat je op dat moment aan het beluisteren bent of vanuit een andere locatie binnen de app. De optie heet Related Tracks en kun je eigenlijk zien als een soort oneindigende speellijst met muzieksuggesties op basis van je luistergedrag, met de keuze uit meer dan honderd miljoen nummers.

Daarnaast is er een shuffle-knop toegevoegd voor je zelfgemaakte speellijsten en de nummers waarvan je hebt aangegeven die leuk te vinden, zodat je misschien nog eens verrast wordt door je eigen muzieksmaak. Ook ben je nu in staat om binnen de applicatie nummers toe te voegen aan en te verwijderen uit een zelfgemaakte speellijst (voorheen moest je dat op de computer doen) en kun je liedjes opnieuw posten of delen met de buitenwereld, dankzij de verbeterde deelknop. De update is nu live en kan elk moment aankomen op je iPad of iPhone.

SoundCloud is een muziekdienst waar allerlei artiesten hun muziek naartoe kunnen uploaden. Dat kunnen artiesten zoals Prince zijn, die daar hun nieuwe muziek willen laten horen voordat die op een album verschijnt, maar ook iemands zus die een muziekopleiding in het buitenland volgt en graag de familie wil laten horen wat ze zoal gemaakt heeft. Twee uiteenlopende voorbeelden die goed weergeven waar de dienst voor gebruikt kan worden. Dan neemt niet weg dat SoundCloud ook deals heeft gesloten met Warner Music en indie labels.

  • SoundCloud
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.