Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spel Don’t Starve nu beschikbaar voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2015, 9:41 CategorieApplicaties

Het populaire survival-horror-spel Don’t Starve is vanaf nu ook beschikbaar voor iPad, waar de game eenmalig 4,99 euro kost. In deze game dien je te overleven door niet te verhongeren, want anders ga je hallucineren en zie je vreemde dingen…

Don’t Starve, want anders ga je hallucineren

De afgelopen paar jaar is het subgenre survival-horror flink gegroeid op spelcomputers, pc en ook mobiele apparaten. Eén van de kroonjuwelen van die genre was altijd de Resident Evil-serie, maar die is de laatste tijd meer richting het actiegenre geregisseerd. Een andere grote hit was de PlayStation- (en later Wii U-)game Don’t Starve, waarin je in de schoenen kruipt van wetenschapper Wilson. Je taak in het spel is om zo lang als mogelijk de donkere en enge wereld om je heen te overleven door niet te verhongeren.

Hoe slechter Wilson en fysiek of psychisch aan toe is, hoe groter de kans wordt dat hij wordt aangevallen en opgevreten door bovennatuurlijke en surreële vijanden. Naast survival-horror, bevat Don’t Starve ook gameplay-elementen van de roguelike-spellen. Ben je in deze game eenmaal dood, dan moet je ook helemaal opnieuw beginnen. En dat is precies wat het avontuur zo spannend maakt, aangezien er dus ook echt iets op het spel staat. Je moet ook items craften wil je er zeker van zijn dat je dit avontuur overleeft.

Het zijn dus allerlei gameplay-elementen vanuit verschillende genres die prima samenkomen in Don’t Starve en dat heeft er ook voor gezorgd dat het spel flink wat positieve recensies heeft gekregen. Niet alleen de gameplay werd geprezen, maar ook de art style die menig recensent deed denken aan die van Tim Burton, bekend van films als A Nightmare Before Christmas. Het geeft het spel die dreigende en griezelige sfeer met zich mee. Don’t Starve kost je eenmalig 4,99 euro en is nu verkrijgbaar voor iPad; over Android is niets bekend.

  • Don't Starve
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.