Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steeds meer huishoudens beschikken over een tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 15:43 CategorieOnderzoek

Ondanks alle negatieve rapporten die we vooral vorig jaar tegenkwamen lijkt het niet zo slecht gesteld te zijn met de tabletmarkt. Uit een nieuw onderzoek, de Samsung Technologiebarometer, blijkt dat steeds meer Europese huishoudens over een tablet beschikken en dat Nederlanders hun tablet vaker gebruiken.

Het Samsung Technologiebarometer-onderzoek is gehouden onder 18.000 respondenten in 18 Europese landen. Hieruit blijkt dat inmiddels 64 procent van de Europese huishoudens over minimaal één tablet beschikt. Een jaar eerder lag dit percentage nog op 53 procent, wat dus een behoorlijke stijging is. In Nederland komt het gemiddelde nu uit op anderhalve tablet per huishouden, een jaar terug was dit één tablet per huishouden.

Ook het gebruik van de tablet is toegenomen in het afgelopen jaar. Vorig jaar gebruikten Nederlanders hun tablet gemiddeld 40 minuten per dag, nu ligt dat op 66 minuten. De tablet wordt nog altijd het meest ingezet voor het bekijken en versturen van e-mailberichten. 67 procent van de ondervraagden geeft aan dat hier de meeste tijd aan wordt besteed. Op de tweede plek volgt het opzoeken van informatie op het internet, gevolgd door social media-activiteiten en het gebruik van applicaties. Met name de mannen zijn van de apps, de vrouwen gaan vaker voor de social media.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.