Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Team17 kondigt officieel Worms 4 aan voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 12:26 CategorieApplicaties

De spellenuitgever en -ontwikkelaar Team17 heeft officieel de game Worms 4 aangekondigd: een Worms-spel specifiek voor mobiele apparaten. Voor nu is Worms 4 alleen voor iOS aangekondigd, maar we verwachten dat het spel ook naar Android toe komt.

Worms 4 van Team17: het officiële vierde deel

De Worms-serie kende zijn debuut in de jaren negentig, waar menig pc-gamer urenlang op zaterdagochtend worm na worm afknalde met allerlei wapens, zoals een bazooka, mitrailleur, luchtaanvallen, schapen, vliegende schapen, oma’s en meer (ik kan me niet voorstellen dat ik de enige was). De eerste game hield in de serie hield het nog simpel, maar deel twee pakte het al grootser aan met veel aanpassingsmogelijkheden, nieuwe wapens en missies die garant stonden voor urenlang plezier met die grappige beestjes.

Door de jaren heen heeft Worms heel wat delen gezien en de meeste zijn trouw gebleven aan het origineel (behalve dat 3D-deel dan, maar daar hebben we het liever niet meer over). Naast als de serie Angry Birds heeft Worms dus wat zijsprongen gemaakt en krijgt nu officieel zijn vierde deel van zijn ontwikkelaar en uitgever Team17. Dit deel is aanvankelijk exclusief voor iOS aangekondigd, maar tot nu toe zijn voor de rest alle andere Worms-spellen ook voor Android verschenen, dus geef het wat tijd en de overstap komt.

Worms 4 is gemaakt met mobiele apparaten in het achterhoofd en presenteert missies waar je met een klein team van wormen het andere team moet zien om te leggen. Team17 belooft dat de gameplay dit keer stukken sneller is – potjes op pc kunnen namelijk al snel een half uur duren. Ook valt op dat die wormen al sneller lopen. Ook heb je toegang tot dertig wapens, waarvan je het merendeel ongetwijfeld zult herkennen als fan van de serie. In augustus moet de game uitkomen voor iOS; een datum voor Android is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.