Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram speelt externe media af in eigen chatapplicatie

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 13:03 CategorieAndroid

Telegram heeft bekendgemaakt dat het voor de gebruikers nu mogelijk is direct externe media af te spelen binnen de Telegram-applicatie. Dat betekent dat je de app niet hoeft te verlaten om een YouTube-video te bekijken, bijvoorbeeld.

Externe media af te spelen in Telegram-chatapplicatie

De berichtendienst Telegram heeft een flinke update gekregen. Zo is het voor de gebruikers van de chatapplicatie nu mogelijk om direct externe video’s te bekijken of nummers te beluisteren binnen de berichtendienst, zo maakt Telegram bekend via de eigen website. Dat houdt in dat je vanaf nu een YouTube- of Vimeo-video of SoundCloud-nummer kunt bekijken of beluisteren zonder daarvoor de applicatie te hoeven verlaten. Wederom een handige toevoeging voor de fervente Telegram-gebruiker, die liever geen WhatsApp gebruikt.

Het enige dat je hoeft te doen om de functie te activeren, is op een link te drukken die je is gestuurd door je vrienden. De app doet daarna de rest. Dit is echter niet de enige verandering. Zo is het voor zowel iOS- als Android-gebruikers mogelijk sneller dingen terug te vinden met de verbeterde zoekfunctie van Telegram. Ook krijgen Android-gebruikers een mooi deelscherm waar je van alles met iedereen kunt delen in je Telegram-lijst. Deze optie is tevens van vloeiendere animaties voorzien – het heeft geen functie, maar wel toegevoegde waarde.

Telegram heeft op dit moment vijftig miljoen gebruikers onder zijn hoede. Het valt in het niet bij de achthonderd miljoen gebruikers van WhatsApp of de zevenhonderd miljoen gebruikers van Facebook Messenger, maar dat betekent niet dat de makers van de app zich zullen inhouden wat innovaties, functies en animaties betreft. Qua functies is Telegram veel uitgebreider, maar nog altijd niet populairder – het gros van de chatters houdt het namelijk op WhatsApp. Ondanks de verwoede pogingen van Telegram-gebruikers hen te laten overstappen.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.