Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Test je filmkennis met de digitale assistent Cortana

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2015, 9:59 CategorieWindows

Microsoft wil van Cortana meer maken dan alleen je digitale assistent en implementeert daarom verschillende, leuke features, zoals een filmquiz. Het is misschien geen handige feature, maar Microsoft wil dat Cortana meer wordt dan degene die je alarmklok instelt.

Spelen met Cortana: doe de filmquiz

Vanaf morgen zal Windows 10 gelanceerd worden voor de eerste gelukkige Insiders en één van de nieuwste features voor het OS, is de digitale assistent Cortana. Microsoft heeft veel vertrouwen in Cortana en wil haar wat menselijker maken dan diensten zoals Google Now en Siri (hoewel Siri al veel minder robotachtig is dan Google Now), door ook spelletjes te implementeren. Eén van die nieuwe spellen die je met Cortana kunt spelen is de filmquiz, waar Cortana tot drie hints geeft over een film die je dan moet raden.

Je start de filmquiz door het commando ‘play the movie game’ hardop uit te spreken. Cortana zal dan meteen beginnen met het stellen van vragen over populaire films en kan je in totaal tot drie hints geven over het antwoord. Je krijgt één hint per keer – mocht je het nou echt niet weten, dan zal Cortana je na drie hints vertellen welke film ze in gedachte had. Eerder introduceerde Microsoft al een andere grappige feature voor Cortana. Wanneer je ‘surprise me’ uitspreekt, dan presenteert Cortana een raadsel dat je moet oplossen.

Windows 10 is vanaf morgen verkrijgbaar. De uitrol zal geleidelijk aan gebeuren, dus niet iedereen zal vanaf morgen ook daadwerkelijk de nieuwste versie van Windows kunnen downloaden en installeren. Als eerste zijn de Insiders aan de beurt: dat zijn de mensen die hebben meegedaan aan het Insiders-programma van Windows 10, die het besturingssysteem hebben geholpen vorm te geven. Daarna zijn de mensen aan de beurt die het systeem gereserveerd hebben. Voor meer info kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.