Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Duckforce Rises is een card-rpg voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 11:11 CategorieApplicaties

Disney heeft in Australië en Nieuw-Zeeland de game The Duckforce Rises van een soft launch voorzien. Onduidelijk is wanneer het spel uitkomt in de rest van de wereld, maar we krijgen zo wel alvast een voorbeschouwing van wat we mogen verwachten.

The Duckforce Rises: een card-rpg met Donald Duck & Co.

Hoewel Donald Duck misschien niet zo populair is als Mickey Mouse, heeft de eend met het korte lontje alsnog een enorm fanbase opgebouwd, onder andere door de serie DuckTales – waar hij ironisch genoeg maar een kleine rol in speelde. Het zijn dan ook vooral Donalds familieleden en vrienden die in deze tekenfilmserie de hoofdrol spelen. Nu komen ze allemaal nog een keertje samen voor de card-rpg (role playing game) The Duckforce Rises: een spel dat je straks exclusief op je iOS-apparaat kunt spelen en geoptimaliseerd is voor iPad.

Op dit moment is het spel nog niet verkrijgbaar, maar heeft Disney hem wel van een soft launch voorzien in Australië en Nieuw-Zeeland. Meestal gebruikt een uitgever de soft launch als een periode waarin de laatste bugs worden verwijderd of er toch nog een gameplay-element wordt toegevoegd, zodat het spel klaar is om wereldwijd uit te worden gebracht. The Duckforce Rises (een knipoog naar die Batman-film) speelt zich af in Duckstad en zet wederom personages als Dagobert Duck, Kwik, Kwek, Kwak en Daisy in de spotlights.

Je neemt het in deze free-2-play-titel op tegen verschillende schurken uit het Disney-universum, zoals de Zware Jongens en Zwarte Magicka, door middel van een pakkend kaartspel, met allerlei regels, speciale eenheden en meer – wat enorm typerend is voor het genre. Er zijn ook enkele in-app-aankopen aanwezig, maar daar zijn nog geen gegevens over bekend. Mogelijk kun je extra kaarten of personages kopen met echt geld. Wanneer de game wereldwijd beschikbaar komt voor iPad en iPhone, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.