Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba introduceert Encore 10 en 10K tablets met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2015, 20:44 CategorieWindows

Toshiba heeft vandaag in de Verenigde Staten twee nieuwe tablets aangekondigd. De fabrikant komt met de Encore 10 tablet en de Encore 10K tablet met keyboarddock. Beide modellen beschikken over een full hd-display en liggen in september in de winkels voor prijzen van respectievelijk 299 en 479 dollar.

Windows 10 is nog maar net beschikbaar maar Toshiba kondigt alvast de eerste tablets met het nieuwe besturingssysteem aan. Het bedrijf komt met de Encore 10 en Encore 10K, al worden ze ook onder de naam Satellite Click 10 gecommuniceerd. Vooralsnog zijn de tablets alleen in de VS aangekondigd en is het niet duidelijk of Toshiba plannen heeft de tablets naar Europa te brengen.

Toshiba-Encore-10K

De Toshiba Encore 10 is een stand-alone tablet met een formaat van 10.1-inch en een ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De Encore 10K komt met eenzelfde display maar op dit model kan een keyboarddock aangesloten te worden om het geheel als laptop te gebruiken. Beide tablets draaien op Windows 10 of Windows 10 Pro.

Toshiba-Encore-10-1

Verder komen beide modellen met een quadcore Intel Atom x5-processor, 2GB of 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, een microHDMI-poort, een microUSB-poort en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden. Het keyboarddock van de Encore 10K beschikt daarnaast over een usb 3.0-poort. Beide tablets hebben een batterijduur van 7 uur maar met dock komt de Encore 10K uit op 11 uur.

 • Delen:

Reacties

 1. Willem
  22 oktober, 2016 om 11:59

  Ik heb spijt van mijn aankoop: Toshiba-Encore 2WT10-A-103 32 GB
  Heb deze een jaar geleden gekocht met windows 8.
  Deze heb ik een jaar geleden geüpgraded naar windows 10 en werkte prima.
  Nu blijkt dat deze tablet eigenlijk helemaal niet geschikt is voor windows 10.
  Ik krijg de hele tijd bericht van microsoft dat er een upgrade moet plaatsvinden naar de Aniversery versie van windows maar daar is het systeem niet op berekend omdat de oude versie van windows er ook tijdelijk op blijft staan en voor die beide versies al bijna het hele systeemgeheugen nodig heb.
  m.vr.gr. Willem

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.