Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweede previewversie Android M met nieuwe features beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2015, 12:51 CategorieAndroid

Langzaam maar zeker krijgen we meer te zien van het nieuwe Android M-besturingssyteem. Google heeft gisteren een nieuwe previewversie van de software online gezet, waarmee je al een goede eerste indruk van Android M kunt krijgen. De tweede previewversie bevat enkele interessante nieuwe features maar is nog niet af.

Previewversies Android

Liefhebbers van het Android-besturingssysteem kunnen tegenwoordig al snel met nieuwe software aan de slag. Google brengt namelijk zogenaamde previewversies uit die je op je tablet of smartphone kunt plaatsen. Maar, je hebt hiervoor wel een Nexus 5, Nexus 6 of Nexus 9 nodig. Deze software is echter nog niet af en kan dus bugs bevatten. Middels feedback van gebruikers verbetert Google de Android-versie voordat deze uitgerold wordt naar alle gebruikers en fabrikanten.

Android M

Eerder dit jaar presenteerde Google Android M, de opvolger van Android 5.x Lollipop. De nieuwste versie van Android staat vooral in het teken van snelheidswinst, verbeterd gebruiksgemak en betere privacy- en beveiligingsopties. Een overzicht van al het nieuws dat Android M zal bieden lees je in ons Android M-artikel.

Update previewversie Android M

Gisteren heeft Google een Over The Air-update uitgerold voor alle mensen die de eerste previewversie van Android M op hun tablet of smartphone geïnstalleerd hebben. Mocht je de update nog niet ontvangen hebben dan kun je deze zelf downloaden als factory image.

Android-M-landscape

Google heeft een lijst met nieuwigheden en aanpassingen online gezet en daaruit kunnen we opmaken dat er diverse bugfixes doorgevoerd zijn die met name interessant zijn voor ontwikkelaars en ook zijn er wijzingen in API’s doorgevoerd. Voor gebruikers zijn er ook interessante wijzigingen doorgevoerd. Zo is het nu eenvoudiger om door de lijsten met apps en widgets te bladeren. Ook zijn voortaan het homescreen en de launcher in landscapemodus te gebruiken maar dit moet wel via de instellingen geactiveerd worden.

Android-M-geheugen

Verder kan voortaan het batterijpercentage in het batterij-icoontje getoond worden, kun je de icoontjes in de statusbalk bovenin compleet uitschakelen (met uitzondering van het batterij-icoontje) en is het eenvoudiger om bij de instellingen naar het geheugengebruik te gaan en hier informatie over het geheugengebruik in te zien. De grootste wijziging zien we terug in de opslaginstellingen, in het engels Storage & USB genaamd. Wat je hier ziet is afhankelijk van welke opslagmedia gekoppeld zijn maar Google toont van deze media de status van de verbinding en het gebruik. Wanneer er geen opslagmedia gekoppeld zijn krijg je direct de verschillende bestandstypen te zien en wanneer je op een type tikt kom je in de ingebouwde verkenner terecht.

Lancering Android M

De verwachting is dat Google aan het einde van deze zomer nog een update voor de previewversie van Android M uitbrengt. De uiteindelijke release staat nog steeds gepland voor de herfst, waarschijnlijk oktober. Een overzicht van al het laatste nieuws omtrent deze nieuwe versie van Android vind je in ons Android M-archief.

Lees ook meer over de beste Android M-features voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.