Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitch voegt pop-out-speler toe aan Android-app

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 10:46 CategorieAndroid

De Android-app van Twitch heeft een nieuwe functie gekregen, waardoor de applicatie tijdelijk geheel onbruikbaar was geworden. Dat probleem is inmiddels gelukkig opgelost, waardoor je nu Twitch-content kunt bekijken, terwijl je iets anders doet op je tablet.

Alles op Twitch volgen met de pop-out-speler op Android

Het live gamestream-videoplatform Twitch heeft dit weekend een update uitgebracht die er aanvankelijk voor zorgde dat de app zo goed als onbruikbaar werd. De update naar versie 4.2 moest eigenlijk alleen de pop-out-speler toevoegen, maar die werkte op dat moment nog helemaal niet. En om het allemaal erger te maken waren er ook een hoop mensen op Twitter en in Google Play die meldden dat de applicaties crashte op het moment dat ze een video of live stream probeerden te bekijken via de officiële Twitch-app op Android.

En voor een platform dat zich richt op online video, is dat een groot probleem natuurlijk. Daardoor keerde Twitch terug naar een oudere versie, om vervolgens later voorzien te worden van updatenummer 4.2.3, die ervoor zorgde dat alles wel werkte zoals het zou moeten werken. Maar of je het gaat gebruiken, is weer een tweede. Deze update voegt officieel de pop-out-speler toe aan de Android-app, waardoor je ook video’s kunt bekijken terwijl je iets anders aan het doen bent op je Android-tablet, -smartphone of -phablet. Met één grote ‘maar’.

De mogelijkheid de videospeler te verplaatsen, is er niet. Hij zal dus altijd links onderin je beeldscherm te zien zijn, waardoor alle acties die zich onder het schermpje bevinden, niet meer toegankelijk zijn. Dat is ook alles behalve optimaal. Het idee van een pop-out-speler op Android is in principe goed – zeker op een tablet, waar je vaak wat meer op doet dan alleen berichten versturen via WhatsApp. Maar dan wel graag met de mogelijkheid de speler ook naar de bovenkant van het scherm te plaatsen, of welke plek de gebruiker dan ook het beste vindt.

  • Twitch
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.