Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter introduceert nieuwe kaarten voor mobiele apps

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 14:53 CategorieAndroid

Twitter heeft nieuwe type tweets (kaarten) geïntroduceerd voor de mobiele apps van het sociale netwerk, die links automatisch openen. Je krijgt niet alleen een foto te zien, maar ook de eerste paar woorden van het artikel waar naar gelinkt wordt.

Twitter opent automatisch links naar berichten

Voor het archief: Twitter-verandert-steeds-meer-in-Facebook: het sociale netwerk heeft een nieuwe kaart geïntroduceerd voor tweets, waardoor links naar artikelen in sommige gevallen automatisch geopend worden. Niet in een aparte tab of in je browser, maar binnen de tweet zelf. Je ziet daardoor een foto, die bij het artikel hoort, inclusief de eerste paar woorden van de zin. Hiermee wil het bedrijf je Twitter-ervaring rijker maken, ook al zal het de eerste keer dat je deze functie ziet behoorlijk kunnen irriteren als je dit niet weet.

Voordat Twitter de verandering aankondigde, had het sociale netwerk de nieuwe kaarten al geïntroduceerd, waardoor sommige mensen op een foto tapten en daardoor ineens het artikel openden, in plaats van de foto te kunnen bekijken (zoals dat eerst het geval was). Mocht je de kaarten al zijn tegengekomen, dan bezoek je websites die de functie al geactiveerd hebben – niet alles websites doen dit namelijk op het moment via Twitter. Met deze nieuwe kaarten krijg je veel meer info tot je beschikking, los van het 140-tekens-limiet.

In feite is dit niets anders dan een geatomiseerd bericht van tweets die we al tegenkwamen in de timeline: vaak tweeten mensen een link plus een foto naar hun volgers toe, vanwege een betere engagement. Eerder introduceerde Twitter al enkele andere veranderingen waarmee het gebruikers bij zich wil houden, zoals de ondersteuning voor gifjes (bewegende plaatjes) en video’s die automatisch afgespeeld worden. Daardoor wordt je timeline niet alleen visueel rijker, maar ook nog eens een stuk voller en meer onoverzichtelijk in sommige gevallen.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.