Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende Asus Padfone krijgt Snapdragon 820-processor’

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 14:26 CategorieAndroid

Volgens de geruchten krijgt de volgende Asus Padfone-variant een Snapdragon 820-processor; ook zou de tablet in maart verschijnen. De nieuwe mobiele processor van Qualcomm zou in december op de markt verschijnen, dus qua tijdsschema kan het kloppen.

Gerucht: Qualcomm levert Snapdragon 820 voor volgende Asus Padfone

De Japanse analist Pan Jiutang heeft vorige week laten weten te denken dat Qualcomm de volgende mobiele processor, de Snapdragon 820, in december gaat lanceren, zodat fabrikanten van tablets en smartphones er daarna mee aan de slag kunnen. De eerste apparaten met de Snapdragon 820 zouden dan al in maart 2016 moeten verschijnen. Dat valt mooi in lijn met het gerucht dat Asus een nieuwe Padfone wil lanceren in dezelfde maand; een tablet die onder de motorkap mogelijk de nieuwe Snapdragon krijgt.

Het gaat hier om de Asus Padfone S2-tablet. Volgens de geruchten krijgt dit apparaat een scherm van 5,5 inch, met een resolutie 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap zou naast de Qualcomm Snapdragon 820-processor 4GB aan werkgeheugen zitten, evenals 32GB of 64GB aan interne opslagruimte. Aan de achterkant zou een camera van 20,7 megapixels zitten, terwijl we aan de voorkant een camera mogen verwachten van acht megapixels. De batterij zou volgens de geruchten een vermogen hebben van 3060 mAh.

De tabletdock van de Padfone zou een scherm krijgen van tien inch en een batterij van 5100 mAh. Mocht je de Padfone-serie van Asus niet kennen: het is een phablet die samenwerkt met een tablet. De tablet wordt aangedreven door de phablet, terwijl je de phablet ook apart kunt gebruiken. Helaas weten we op dit moment nog niet wat de Padfone precies moet kosten, maar daar gaan we de komende maanden ongetwijfeld meer over horen. Dit zal niet het eerste Snapdragon 820 device zijn, die eer gaat mogelijk naar de Xiaomi Mi 5 Plus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.