Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volledig werkende digitale assistent Cortana lekt voor Android

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 9:47 CategorieAndroid

De digitale assistent van Microsoft, Cortana, is gelekt voor Android. Je kunt de app nu downloaden en ook zelf uitproberen. Het gaat hier echter nog wel om de bèta-app en niet de officiële release-versie, maar het werkt allemaal desondanks behoorlijk goed al.

Dit is de digitale assistent van Microsoft op Android: Cortana

Tot op heden vind je de digitale assistent van Microsoft, Cortana, alleen op Windows-platformen en ook in Windows 10 krijgt de dame straks een prominente rol – ze zal straks zelfs Xbox One gaan aandoen. Maar tot het zo ver is, zal Cortana eerst nog naar Android en iOS komen. Dit weekend is echter al de volledig werkende bèta-versie van de digitale assistent gelekt voor Android, waardoor iedereen de applicatie nu al kan uitproberen – mits je hebt ingesteld dat je Android-apparaat apps van buiten Google Play kan downloaden.

Wanneer je Cortana dan hebt geïnstalleerd op je Android-tablet of -smartphone, dan dien je eerst een kort opstartproces te doorlopen. Zo moet je onder andere de voorwaarden accepteren en Cortana vertellen hoe je heet. Ook kun je inloggen met je Microsoft-account, door bijvoorbeeld in te loggen met je Hotmail- of Live-gegevens. Heb je dat gedaan, dan kun je eigenlijk meteen aan de slag met enkele basale features die je ook tegenkomt in de digitale assistent van Google, Google Now, zoals het weer en enkele nieuwsberichten.

De echte kracht van Cortana is dat je de app kunt sturen en bedienen met stemcommando’s. De app is in staat alle woorden snel en accuraat op te vangen en kan zelfs op basis van context bepalen wat je bedoelt. Maar Cortana laat ook nog veel te wensen over – niet vreemd, aangezien het een bèta-app is. Zo kun je bijvoorbeeld nog niet Celsius als gradenmeter instellen en valt het visueel gezien nog wat tegen, maar dat zijn dingen waarvan we verwachten dat ze in de officiële release, later dit jaar, allemaal verholpen zullen worden.

Je kunt Cortana downloaden via APK Mirror.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.