Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp- en Telegram-berichten sturen met ‘OK Google’

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2015, 11:07 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk om berichten te versturen via chatapplicaties als WhatsApp en Telegram door Google Now dat commando te geven. Helaas werkt de functie momenteel alleen nog in het Engels, maar dat is slechts het begin.

‘OK Google’ helpt met versturen van chatberichten

Eerder dit jaar liet Google al weten dat het mogelijk is om voortaan meerdere third-party applicaties te bedienen met een simpele stemcommando via Google Now en het commando ‘OK Google’. Nu is naar buiten gebracht dat er nog meer applicaties kunnen worden bediend met ‘OK Google’, waaronder WhatsApp en Telegram, maar ook minder populaire chatdiensten in Nederland, zoals WeChat, NextPlus en Viber. Helaas is het zo dat de dienst enkel in het Engels werkt: met Nederlandse woorden kom je niet ver.

Mocht je het commando ‘OK Google’ al gebruiken voor het versturen van e-mailberichten, chatberichten via Hangouts of sms’jes, dan ben je direct bekend met de manier waarop je berichten kunt versturen via WhatsApp en andere chatdiensten. Wanneer je een chatbericht wil versturen naar John, dan zeg je simpelweg: ‘OK Google, send a WhatsApp message to John’. Vervolgens herkent Google het commando, waarna er een nieuwe popup verschijnt. In dat nieuwe venster is het mogelijk om het bericht in te spreken dat je wil versturen.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe feature dien je niet alleen je toestel in het Engels in te stellen, maar ook de laatste versies van de Google-app en de apps in kwestie te hebben. Mocht de gebruikte app nog niet zijn geüpdatet, dan krijg je soms een foutmelding en anders een willekeurig zoekresultaat. Google heeft aangegeven dat het in de nabije toekomst meerdere talen en applicaties zal toevoegen, zodat we deze functie ook compleet in het Nederlands kunnen gebruiken, wat eerder al een welkome toevoeging was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.