Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp krijgt ‘bericht als ongelezen markeren’-functie’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 10:36 CategorieAndroid

WhatsApp zou binnenkort worden voorzien van een grote update, die onder meer de ‘bericht als ongelezen markeren’-functie toevoegt. Ook zou de applicatie worden voorzien van een knop waarmee je een gestuurde foto kunt ‘liken’.

Gerucht: WhatsApp krijgt binnenkort twee aparte functies

Dit weekend zijn er twee aparte geruchten verschenen over de chatdienst WhatsApp. WhatsApp zou namelijk twee nieuwe functies krijgen in een aankomende update (mogelijk twee updates), waardoor de app wederom iets uitgebreider wordt. Een bètatester van nieuwe versie van WhatsApp is namelijk opgevallen dat hij nu ineens foto’s die hem zijn toegestuurd kan ‘liken’ binnen de chatapplicatie. Er komt dus mogelijk een like-knop aan zoals we die van Facebook kennen, maar het kan ook slechts als test dienen.

Over de tweede functie kunnen we hetzelfde zeggen: ook deze duikt op in een bètaversie van WhatsApp, waardoor je zou kunnen beargumenteren dat het slechts bij testen blijft of dat het daadwerkelijk onze kant op komt. Zo zou het namelijk mogelijk zijn berichten als ongelezen te markeren, net zoals je dat wel eens doet met je e-mailberichten, om verschillende redenen. Je wil het bericht later nog eens teruglezen en daarom gemakkelijker terugvinden of wil niet dat de verzender kan zien dat je hem al geopend hebt en niet hebt beantwoord.

Datzelfde kun je dus mogelijk straks met WhatsApp doen – een toevoeging die tenminste nog ergens op slaat sinds de introductie van de blauwe vinkjes en de ophef die daarna daarover ontstond. Gebruikers vonden het een grote inbreuk op de privacy dat WhatsApp aan de verzender laat zien dat het bericht is gelezen. En het leverde al snel problemen op ook: mensen werden boos, want “je had het bericht al gelezen zag ik, dus waarom heb je hem nog niet beantwoord?” Dat soort ongein kan nu al verholpen worden door de feature uit te zetten.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.