Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp op Android krijgt flinke update vol nieuwe features

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 10:23 CategorieAndroid

WhatsApp heeft een flinke update gekregen met daarin een hoop features, zoals de mogelijkheid om berichten als ongelezen te markeren. Ook kun je er nu voor kiezen om minder data te verbruiken tijdens het bellen, ook al verbruikte die functie helemaal niet veel data.

WhatsApp op Android: meer functies dankzij update

Mogelijk is het je al opgevallen: maar WhatsApp heeft een aantal updates doorgevoerd aan de Android-app, waarmee het bedrijf niet alleen nieuwe functies heeft toegevoegd, maar ook bugs heeft gefixt. Eén van de meest opvallende veranderingen zijn de custom notifications. Zo kun je nu per groep of contactpersoon aangeven of je die wil gebruiken en kun je hen een apart kleur (voor je notificatielampje), ringtone en notification tone meegeven, evenals instellen of er een pop-up verschijnt en of je toestel vibreert of niet.

Daarnaast introduceert WhatsApp inderdaad de ‘markeren als ongelezen‘-functie waar al eerder een gerucht over was ontstaan. Daarvoor tap je op een gesprek, houd je heel even je duim of vinger op het scherm en dan verschijnt het menu, met daarin de optie ‘als ongelezen markeren’. Het verandert verder niets aan de chats, maar er verschijnt wel een visuele notificatie die aangeeft dat je nog iets moet lezen. Tevens kun je instellen dat WhatsApp nu minder data verbruikt wanneer je belt met de chatapplicatie.

Als laatste valt op dat er gehint wordt naar de Google Drive-integratie, die heel even beschikbaar was en ons werd afgenomen. Onder het kopje waar je je dataverbruik kunt inzien, kun je lezen dat er nul bytes zijn verzonden naar Google Drive (ook al had ondergetekende dat al wel gedaan), maar mogelijk betekent dit dus dat de Google Drive-integratie dit keer echt aanstaande is. Sommige mensen hebben zich al gemeld met het feit dat ze al kunnen back-uppen naar de cloudopslagdienst, maar bij ons is dit helaas niet het geval.

Wil je niet langer wachten op de update? Download dan het apk-bestand vanaf APK Mirror.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.