Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp voegt emoji met andere huidskleuren en meer toe

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 12:05 CategorieAndroid

WhatsApp heeft nieuwe emoji’s toegevoegd aan de Android-versie van de chatapp, met verschillende huidskleuren. Oh, en de Vulcaanse groet. De update is nog niet beschikbaar in Google Play, maar je kunt de update al wel vast downloaden via APK Mirror.

Meer diversiteit in Android-versie van WhatsApp

Wanneer je de berichtendienst WhatsApp op iOS gebruikt, dan zijn emoji met verschillende huiskleuren je niet vreemd. Daar zijn de emoji in bovenstaande huiskleuren al even beschikbaar. Onlangs zagen we de plaatjes met andere huiskleuren ook al voorbij komen in de officiële update van Unicode, de organisatie achter de emoji. Maar Android-gebruikers hadden tot vandaag geen toegang tot die verschillende tinten, behalve wanneer je gebruikmaakt van WhatsApp Web, waar je in dit achtergrondartikel meer over kunt lezen.

WhatsApp heeft nu laten weten dat de emoji met anders huiskleuren naar Android toekomen. De update is al te downloaden via de website APK Mirror en is nog niet live in Google Play. Wil je dus nu al de nieuwste emoji willen gebruiken, dan is dat mogelijk door deze pagina te bezoeken en de update handmatig te downloaden. Je kunt de link bezoeken vanaf je tablet, zodat je direct de update kunt downloaden en installeren. Anders kun je hem in je Dropbox-account opslaan via pc, waarna je hem binnenhaalt op je tablet en vanuit daar installeert.

Wanneer je een emoji in een andere huiskleur wil gebruiken, hoef je alleen maar iets langer het icoontje in kwestie ingedrukt te houden. Dan verschijnt er een extra menu met daarin de beschikbare tinten. Weet wel dat je vrienden op WhatsApp op Android de verschillende kleuren niet kunnen zien wanneer zij de update nog niet hebben geïnstalleerd. Wanneer de update live gaat in Google Play is niet bekend. Oh en als laatste toevoeging kunnen we nu ook de Vulcaanse groet, uit de Star Trek-franchise, gebruiken als emoji.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.