Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘White-box-tabletmakers brengen 12 inch-tablets uit’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 11:56 CategorieAndroid

Volgens de laatste geruchten is het zo dat er straks een hoop white-box-tablets met een formaat van minstens 12 inch op de markt verschijnen. Een white-box-tablet is een tablet van een onbekende fabrikant, bestaande uit allerlei elders gekochte componenten.

Gerucht: White-box-tablets straks in de formaten 12 tot 15 inch te koop

Ondanks het feit dat de iPad Pro nog niet uit is of officieel is aangekondigd door het bedrijf uit Cupertino, heeft het apparaat nu al mogelijk effect op de tabletmarkt. Volgens de laatste geruchten, afkomstig van componentenleveranciers in Taiwan, is het zo dat veel white-box-tabletmakers voornemens zijn tablets op de markt uit te brengen met tenminste een formaat van twaalf inch en maximaal vijftien inch. De iPad Pro is volgens de geruchtenmolen een grotere iPad met een scherm van 12,9 inch en is dus nog niet aangekondigd.

Op dit moment floreert de tabletmarkt niet echt, om verschillende redenen. De mensen die er eentje willen, hebben er al vaak een. Ook is het zo dat de consument niet zo vaak van tablet wisselt als gedacht. Tel daarbij op dat de phablet, een combinatie van een smartphone en tablet, extreem populair is en je begrijpt dat de tabletmarkt zichzelf moet herpakken. Dit geldt ook voor de zogenaamde white-box-fabrikanten: onbekende productenmakers die hun apparaten voorzien van allerlei componenten die elders gekocht zijn, maar wel één apparaat vormen.

Ook die markt ligt momenteel plat en de bedoeling is dat die er weer bovenop komt. De fabrikanten zijn dus van plan om tablets te maken met minstens een twaalf inch- en maximaal vijftien inch-scherm, omdat de geruchten over de iPad Pro maar niet willen gaan liggen. De verwachting is dat Apple later dit jaar die iPad Pro wil gaan aankondigen en wanneer het bedrijf uit Cupertino dat doet, dan zal de markt voor white-box-tablets er in elk geval al op ingespeeld zijn, aangezien die fabrikanten verwachten een graantje te kunnen meepikken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.