Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10-apps hebben een installatielimiet

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 9:13 CategorieWindows

De universele applicaties voor Windows 10 krijgen een installatielimiet met zich mee, zo blijkt uit de online winkel van Microsoft. Op één van de app-pagina’s is namelijk te lezen dat de app slechts op tien Windows 10-apparaten geïnstalleerd kan worden.

Universele apps op tien Windows 10-apparaten te installeren

De universele applicaties die je straks voor Windows 10 kunt downloaden, zijn op slechts tien Windows 10-apparaten te installeren. Dat blijkt uit een app-pagina binnen de online Windows-winkel. Of het hier gaat om alle apps of alleen de app in kwestie is niet bekend, maar het is hoe dan ook opvallend dat er een installatielimiet bestaat. Windows 8 en Windows 8.1 hebben ook een installatielimiet op hun applicaties zitten. Die apps kun je in totaal op 81 verschillende Windows-apparaten installeren, wat al veel meer is dan tien.

windows-10-installatielimiet

Het beste zou natuurlijk zijn om de applicaties ongelimiteerd te kunnen installeren. Waarom Microsoft een installatielimiet instelt, is niet bekend. En mocht het in dit geval gaan om een keuze van een specifieke ontwikkelaar, dan het eveneens vreemd. Nu is het wellicht zo dat de meeste mensen niet meer dan tien Windows-apparaten thuis hebben liggen, maar het kan in het geval van een gedeeld Microsoft-account toch voor problemen zorgen. Niet alleen tablets, maar ook smartphones, pc’s en Xbox One krijgen het OS namelijk.

Hopelijk is dit nu alleen het geval in de Preview-periode. In die periode proberen duizenden mensen het nieuwe Windows uit voordat Microsoft het besturingssysteem op de markt uitbrengt. Mocht dit het geval zijn, dan kan het zo zijn dat Microsoft het limiet straks opheft of weer terugzet naar 81 apparaten. Laten we hopen dat dit het geval is, want werken met een limiet in het achterhoofd is nooit fijn. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de situatie en heeft in persberichten ook nooit melding gemaakt van een app-installatielimiet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.