Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 synchroniseert apps en Startmenu-layout niet

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 12:14 CategorieBesturingssystemen

Windows 10 zal straks niet al je geïnstalleerde applicaties en indeling van je Startmenu gaan synchroniseren over al je apparaten. Dat betekent dus dat je straks alle apps en instellingen handmatig moet installeren en terughalen.

Windows 10: straks zelf je apps en instellingen terughalen

Microsoft werkt op dit moment nog hard achter de schermen om van Windows 10 de beste Windows-ervaring tot op heden te maken door onder andere het design van Windows 8 en 8.1 te combineren met enkele functies van Windows 7. Daarvoor heeft Microsoft keuzes gemaakt die tot nu toe in goede aarde vallen, zoals de directe Cortana-integratie, een gloednieuwe browser en de mogelijkheid alles op het scherm op te nemen wat er gebeurt. Maar er worden ook meer twijfelachtige keuzes gemaakt…

In dit geval betekent het dat we onder andere afscheid nemen van de Charms-balk en dat Windows 10 niet langer in staat zal zijn automatisch je apps en instellingen te synchroniseren over al je Windows 10-apparaten. Wanneer je straks een nieuw Windows 10-apparaat koopt, zoals een tablet, dan zul je dus alle apps handmatig moeten downloaden en je Startmenu opnieuw moeten indelen, zoals je gewend bent. Een logische stap, aangezien Windows 10 straks draait op smartphones, tablets, pc’s en een spelcomputer.

En voor elk platform heb je andere apps en behoeftes, dus zou het nergens op slaan om overal dezelfde apps op te hebben. Maar dat neemt niet weg dat het helemaal niet mogelijk is alles te synchroniseren – Microsoft geeft je ook niet eens de optie er wel voor te kiezen, waardoor je gedwongen bent alles opnieuw te downloaden en in te stellen. Microsoft heeft deze beslissing gemaakt op basis van de feedback die het bedrijf ontving tijdens het uitgebreide Insider Program – dus de beslissing komt gelukkig niet helemaal uit de lucht vallen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.