Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows RT krijgt alleen nieuwe startmenu Windows 10’

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 12:28 CategorieWindows

We weten inmiddels dat Microsoft eind juli Windows 10 officieel uitbrengt, wat goed nieuws is voor iedereen met een apparaat dat op Windows 8 of Windows 8 draait. We weten ook dat Windows RT-gebruikers een grote update mogen verwachten, welke komende herfst verschijnt. Maar, wat deze update zou brengen was nog niet duidelijk.

Vandaag lijkt het iets duidelijker te worden wat Windows RT-gebruikers precies van de grote update die in september uitgebracht wordt mogen verwachten. Helaas is het nieuws niet bijzonder positief. Volgens de bronnen van WinBeta krijgen deze gebruikers namelijk de Windows RT 8.1 Update 3 die eigenlijk alleen het nieuwe startmenu dat in Windows 10 geïntroduceerd wordt brengt.

Gebruikers krijgen volgens de bronnen de keuze om het startmenu in volledig scherm weer te geven of over de applicatie die op dat moment gedraaid wordt. Helaas wordt het niet mogelijk gemaakt om applicaties in kleine vensters te draaien en deze overal op het scherm te plaatsen. Zoals Windows RT-gebruikers gewend zijn worden apps alleen full-screen gedraaid. Ook krijgen Windows RT-gebruikers geen volledige desktopinterface en daarbij lijkt het erop dat de nieuwe Edge-browser ook niet van de partij is.

Voor alsnog houden we een slag om de arm omdat Microsoft zelf nog geen officiële mededelingen over de inhoud van de update gedaan heeft, maar het lijkt erop dat we onze verwachtingen naar beneden moeten bijstellen.

Lees meer over alles dat je moet weten over Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.