Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xiaomi werkt aan Windows 10-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 9:29 CategorieWindows

Naar verluidt werkt de Chinese fabrikant Xiaomi momenteel aan een tablet met daarop het nieuwe Windows 10 als besturingssysteem. Dat meldt althans een analist met een goede reputatie. Volgens die analist moet het nu niet lang meer duren.

Gerucht: Xiaomi werkt aan tablet met Windows 10

Het Chinese merk Xiaomi heeft de laatste paar maanden weinig van zich laten horen op het gebied van tablets. Of dat iets te maken heeft met de neerwaartse spiraal waar tabletmarkt zich op dit moment in bevindt, is een gok van onze kant; het zou echter geen gekke gedachte zijn. Maar er komt misschien verandering in. Een Chinese analist met een goede reputatie heeft namelijk aangegeven dat Xiaomi op dit moment werkt aan een eigen tablet met daarop het onlangs gelanceerde Windows 10 als besturingssysteem.

In mei liet de bestuursvoorzitter van het bedrijf al weten de tabletmarkt niet te hebben verlaten, maar gaf ons tegelijkertijd geen details over de tablet(s) waar het nu aan werkt. De analist is nu van mening dat die tablet in het derde kwartaal van 2015 op de markt zal verschijnen (waarschijnlijk eerst alleen in China) en kon helaas niet specifieker zijn dan dat. Dat zou betekent dat Xiaomi nu tot en met eind september de tijd heeft om een tablet op de markt te brengen, wat een mooi moment lijkt met de lancering van Windows 10.

Op 16 augustus houdt Xiaomi een eigen georganiseerd evenement waar het bedrijf zijn nieuwe interface gaat presenteren: MIUI. Die interface is gebaseerd op Android, dus we zullen ongetwijfeld een aankondiging gaan zien die Android-gerelateerd is. Dat betekent echter niet dat Xiaomi niet de tijd zal nemen om een ander product tentoon te stellen, dus we maken nu voorzichtig de voorspelling dat we op 16 augustus mogelijk meer te weten komen over een eventuele Windows 10-tablet uit de stallen van het Chinese Xiaomi.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.