Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube brengt video’s in 60fps naar Android- en iOS-apps

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 9:47 CategorieAndroid

De videostreamingwebsite YouTube heeft bekendgemaakt dat gebruikers op Android en iOS video’s in 60 frames per seconde kunnen afspelen. Mits de video in een dergelijk formaat beschikbaar is natuurlijk – het is niet zo dat alle video’s ineens 60fps zijn.

Android- en iOS-apps van YouTube ondersteunen 60fps

In de afgelopen maanden heeft YouTube, onderdeel van Google, hard gewerkt aan de ondersteuning van 60 frames per seconde voor de video’s op het platform. Later kwam dat ook voor de live gamestreams op de website. En op woensdagochtend Nederlandse tijd zien we dat YouTube dezelfde functionaliteit naar de mobiele apps van het platform brengt. Zowel de Android- als de iOS-versie van de videostreamingdienst is in staat de beschikbare video’s voortaan in 60 frames per seconde af te spelen.

In vergelijking met 30 of 24 frames per seconde, levert 60fps een veel vloeiender beeld op. Nu zullen filmfanaten kunnen beargumenteren waarom een film in 30fps beter kan zijn dan in 60fps, maar gameliefhebbers zweren toch echt bij de laatste standaard. Vooral spellen waarin je moet schieten profiteren van het vloeiende scherm, aangezien de reactiesnelheid verdubbeld wordt. Maar ook games die niet bedoeld zijn om snel te spelen zien er stukken beter uit wanneer het beeld veel vloeiender – in 60fps – wordt weergeven op je scherm.

Video’s over videogames zijn momenteel ontzettend populair op YouTube en wanneer de content creators beschikken over de juiste hard- en software (capture-apparaten en de benodigde programma’s), dan kunnen zij dus veel mooiere content plaatsen dan ooit tevoren en de speler laten zien hoe mooi een spel nou daadwerkelijk is. Helaas is het zo dat niet alle video’s in 60fps beschikbaar zijn, maar dat kan ook helemaal niet. Veel materiaal staat er al jaren op en die zijn niet met de techniek van vandaag de dag geschoten en gemonteerd.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.