Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube voor Android ondersteunt nu verticale video’s

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 10:45 CategorieAndroid

Google heeft de YouTube-app van een update voorzien waarmee het voortaan mogelijk is verticale video’s full screen te bekijken. Voor nu is de update alleen nog beschikbaar op Android – de update is nu al te downloaden via APK Mirror.

Verticale video’s bekijken op Android met de YouTube-app

Je komt ze wel eens tegen op YouTube: video’s van gebeurtenissen die verticaal opgenomen zijn. Om verschillende redenen niet handig. Ten eerste belemmer je het zicht van degene die de video bekijkt en dat komt doordat je maar een derde van het frame gebruikt dat je normaliter tot je beschikking hebt. Wanneer je video’s onderling deelt, bijvoorbeeld via WhatsApp, dan is het probleem misschien nog te overzien, maar is het alles behalve gemakkelijk en in sommige gevallen behoorlijk irriterend (of ben ik de enige?).

Doordat verticale video’s in de afgelopen maanden alleen maar zijn toegenomen en dus ook steeds vaker op YouTube verschijnen, kan Google echter niet meer achterblijven – of het nu achter deze ontwikkeling staat of niet. Sommige mensen maken nou eenmaal video’s op de verkeerde manier, maar dat betekent niet dat de kijker daarvoor hoeft te boeten. Daarom heeft het bedrijf een update voor YouTube op Android uitgebracht waarmee het mogelijk is verticale video’s goed binnen de app te bekijken – ja, zo ver is het al gekomen.

Natuurlijk kon je die video’s al bekijken in de app, maar dan met van die twee irritante en grote zwarte balken aan de zijkant. De update, die je kunt downloaden via APK Mirror, zorgt ervoor dat je die video’s voortaan full screen op je tablet en smartphone kunt bekijken. Google probeert mensen ondertussen ervan te weerhouden verticale video’s (en foto’s hopelijk ooit ook) te maken met een Android-camera, door subtiele hints te verwerken in de camera-app. Maar mogelijk zijn die hints te subtiel. En dan werkt deze ontwikkeling ook niet mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.